Wpis z mikrobloga

Mureny szukam jakiegoś miniPC na intelu, żeby działało na nim Intel Graphics Software. A dlaczego? Bo mam p------y starszy TV i na początku mi obcinał obraz tak, że nie dało się oglądać. Musiałem ręcznie przekonfigurować ilość wyświetlanych pikseli w pionie i w poziomie, żeby było dobrze. Czego oczekuję od takiego komputera? Ma być mały, ma brać mało prądu, ma mieć port HDMI, bo tak będzie połączony z TV. Ma mieć kartę WiFi tak, żebym mógł się po sambie podłączyć do mojego głównego kompa i stamtąd strumieniować, albo przenieść seriale i filmy na dysk, żeby oglądać bez zacięć na TV. Będzie na tym stała winda, więc pewnie minimum 8GB ram będzie wymagane. Najlepiej jakby się go dało z tyłu za TV przytrytykować do uchwytu ściennego. Dobrze byłoby jakby był maksymalnie tani. Co mi możecie polecić?

#pytanie #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #komputer #komputery #minipc
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cesarz_Polski: Zobacz takie Dell micro bądź jakieś HP. Ja mam takiego della 7050 micro za jakieś 300 Zeta go kupiłem i uciaga dekodowanie 4k@60fps. To jest wysokie na może 5cm max, a wymiary to taki kwadracik bodajże 20x20. Zasilacz zewnętrzny ją do łapka. Wchodzą dwa dyski SSD w tym jeden NVME. Ma procka i5-7500 i dwa sloty na pamięć do max 32gb. Do tego 1gb LAN. Wifi musisz dokupić na
  • Odpowiedz