Wpis z mikrobloga

Czy monitory oledy dalej się wypalają? Co z np. paskiem start? Czy zastosowali juz jakies nowe technologie pod to?
#pcmasterrace
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ActiZ: pare dni temu gośc jakiś tu pisał, z e ma oleda, jest programistą (IDE ze stałymi elementami interfejsu) itp i po paru latach nic mu sie nie wypaliło
  • Odpowiedz
@ActiZ: Wypalanie jest znikome, jak nie kodujesz, albo nie wyświetlasz statyczny content przez wiele godzin dziennie, to nic nie powinno się stać. Plus kilkuletnie gwarancje na wypalenie

Z tego co się ostatnio orientowałem to większymi problemami są chociazby banding i black crush.
Piks0n - @ActiZ:  Wypalanie jest znikome, jak nie kodujesz, albo nie wyświetlasz stat...
  • Odpowiedz
@ActiZ: Wypalają się, ale jakbyś po 2-3 latach puścił jakiś film i zapytał się kilku osób czy widza jakieś defekty, to by nie wiedzieli za bardzo o co chodzi.
Jak ty przetestujesz i zobaczysz je raz, to potem przy określonych scenach będziesz widział, jeśli się będziesz skupiał żeby zobaczyć.
Czyli przepalają się, ale nie w takim stopniu, żeby to szybko zaczęło komukolwiek mocno przeszkadzać w okresie normalnego użycia, poza pedantami.
  • Odpowiedz
  • 0
oledy dalej się wypalają

@ActiZ: są podatne, ale oczywiście jest postęp. Jak wyłączysz wygaszacz ekranu i będziesz zostawiać stały obraz na wiele, wiele godzin to na pewno się wypali. I to nie tylko OLED (załączam zdjęcie IPSa)

Ja bym się nie przejmował. Mam od 7 lat TV OLED, raz mi wymienili panel na gwarancji i od tego czasu spokój, ale trzeba mieć świadomość, że są podatne.

Tak że ja bym
majk3l - >oledy dalej się wypalają

@ActiZ: są podatne, ale oczywiście jest postęp. J...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz