Aktywne Wpisy

Naza_Dzikowski +189
Ja żem nigdy nie był konkwistadorem i nie zdobywał Ameryki
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Lolenson1888 +17
Chłop wybrał brutalny język faktów. Jesteśmy narodem, któremu słoń nadepnął na ucho. Każdy kraj w Europie wypromował w XX i w XXI wieku jakiegoś artystę klasy światowej, a tylko my nie xD
Szwecja - ABBA. Niemcy - Rammstein. Finlandia - Nightwish. Holandia - Tiësto. Grecja - Vangelis. Francja - Daft Punk. Hiszpania - Enrique Iglesias. Islandia - Björk. Albania - Dua Lipa. Serbia - Goran Bregović. Gruzja - Katie Melua. Jakaś pieprzona
Szwecja - ABBA. Niemcy - Rammstein. Finlandia - Nightwish. Holandia - Tiësto. Grecja - Vangelis. Francja - Daft Punk. Hiszpania - Enrique Iglesias. Islandia - Björk. Albania - Dua Lipa. Serbia - Goran Bregović. Gruzja - Katie Melua. Jakaś pieprzona
źródło: 472D8B5D-7CF5-47DB-92C2-41405DBDE568
Pobierz

Essential Parfums Mon Vetiver. Otwarcie posiada świeży, aromatyczno zielony akord, wraz z wyraźną wetywerią. Oprócz tego jest limonka i nieco ginu, co daje energetyczny początek, kojarzący się z mojito. Niestety ten bardzo szybko gaśnie, a wraz z nim wszystko co najlepsze. Zostaje trochę lawendy, drzewa kaszmirowego i paczuli oraz nudny i wtórny drydown.
Perfumy posiadają wspólny charakter z Guerlain Homme EDP i również mają słabiutkie parametry. Projekcja zanika w pół godziny, a żywotność jest na poziomie jakiś czterech. Zapachowo, pozycja od Guerlain wypada według mnie lepiej i jej świeżość utrzymuje się nieco dłużej. W przypadku Mon Vetiver już po paru minutach perfumy stają się mało ciekawe i nie oferują od siebie nic dodatkowego.
Profil zapachu męski, na lato. Podsumowując, fajne otwarcie z wyraźną wetywerią, które trwa najwyżej parę minut i nic poza tym. Biorąc pod uwagę żałosne parametry, nie ma się co tymi perfumami interesować, chyba że ktoś szuka pozycji na krótkie wyjścia do sklepu. Ocena końcowa 4.5/10
Zapach 5.5/10
Projekcja 2.5/10
Żywotność 2.5/10
Jakość/Cena 4/10
pozostałe recki
źródło: MonVetiver
Pobierz