Wpis z mikrobloga

@speedygonzales1: Nie lepiej na baterię? Nie mówię, że to ma być od razu Makita/ DeWalt/ Milwaukee/ Hilti, jednak trzymając się jakiegoś elektrycznego ekosystemu możesz sobie zbudować zestaw fajnych narzędzi, który będzie uniwersalny i nie ograniczony długością węża.
Do domowych zastosowań, pneumatyki to raczej słaby wybór. IMHO.
  • Odpowiedz
@stary_emigrant: Taki mam ten kompresor. https://www.sitebox.ltd.uk/clarke-industrial-air-compressor-230v-peh16c50-ol-oclarke_2085750

Jeżeli chodzi o wydajność to podają tam 14 cfm, czyli po przeliczeniu wychodzi około 400l/min jak dobrze myślę, czyli teoretycznie klub bez problemu powinien odkręcać koła nie tylko w samochodzie ale też i w maszynach rolniczych, jakichś przyczepach itd.

Jedynie przewód do dmuchania może być trochę słaby bo średnicę wewn. ma 9mm. Według fachowców srednica powinna być minimum 10 lub 12mm.
  • Odpowiedz
@speedygonzales1: Hej parę lat temu kupiłem sobie klucz pneumatyczny i po chwili stwierdziłem, że lepiej było kupić elektryczny jak już klucz podłączasz do kompresora wężem a kompresor do przedłużacza bo nie starczy kabla a przedłużacz prądu czekasz aż się nabije jak sobie pomyślę ile musiałem się pierdć to wolałem te koła odkręcać ręcznie do czasu aż kupiłem sobie klucz udarowy na baterie
  • Odpowiedz