Aktywne Wpisy

Nacho_Libre +15
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

AmarenoMORENO_00 +627
I tak to się dzieje w tym matriarchacie
#pieklomezczyzn ale i piekło dzieci bedącymi ofiarami wojen swoich rodziców
#pieklomezczyzn ale i piekło dzieci bedącymi ofiarami wojen swoich rodziców
źródło: temp_file2579597202026068900
Pobierz

Ja obecnie unikam niewolnictwa i stawiam na integrację tubylców do kultury hiszpańskiej, trochę bardziej pod roleplay i stworzenie ogromnej Hiszpanii. Eksperymentuje też z stworzeniem jednego vicekrólestwa w Ameryce Południowej ale średnio mi się to podoba, wolę bezpośrednią kontrolę pomimo małej kontroli w prowincjach.
Jak np. ja mogę skorzystać z prowincji w których jest mnóstwo atrakcyjnych towarów, czyli tytoń itd. Muszę masowo budować rynki w koloniach i zwiększać możliwości handlowe? Czy może to raczej kupcy z moich europejskich kupców powinni się zająć importem, tylko wtedy pytanie jaki ja mam z tego zysk, skoro każdy kupiec może to robić, nie tylko moi.
#eu5 #europauniversalis
wykopki narzekają na Boga, narzekają na wierzących, mówią sporo o tym całym niewolnictwie w ST, a tutaj proszę bardzo, sami popierają niewolnictwo ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)