Wpis z mikrobloga

@fervi: g---o mem właśnie większość ludzi jeszcze bardziej przechodzi na pingwina.. nawet sam
Steam ma dość polityki microsoftu i przeszedł na linuxa i wykupił wsparcie u Arch linux dzięki czemu lawinowo przyspieszył prcoes kompatybilowania gier pod pingwina i za niedługo wypuści kolejny dedykowany mini komputer pod gry właśnie na SeamOS tak samo jak SteamDeck był pod gry

https://itreseller.pl/arch-linux-nawiazal-bezposrednia-wspolprace-z-valve/

Wygląda jak połowa konsoli mniejsza od xboxa
https://store.steampowered.com/hardware/
  • Odpowiedz
  • 3
@Quassar: Oczywiście, ale większość z tych osób chce darmowego Windowsa.
Ja jeszcze pamiętam jak Valve pluło na Linuksa, a w nagrodę można było dostać VAC Bana ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@fervi: akurat tutaj problemem byli cziterzy co używali linuxa do czitowania bo vac ban i anti cheat guard nie działał prawidłowo tak samo jak na windowskie.. ale ktoś postanowił bojkotować sytuacje i mówć że każdy co ma linuxa dostaje bana... ofc
Mimo wszystko wychodzą regularnie nowe hacki do CS:GO i też są regularnie blokowane po jakimś tam czasie, ale mimo z tego powodu jakoś nie zbanowano wszystkich użytkowników Windowsa zapobiegawczo
  • Odpowiedz
  • 11
@Quassar: W sumie to od lat chce. Przecież Steam nie przeszedł na Linuksa w powodu miłości, a z powodu tego, iż Microsoft chciał konkurować ze Steamem :P
  • Odpowiedz
@fervi: Problemem nie jest rynek gier sam w sobie jak Xbox vs Steam problemem jest windows i sama polityka w sobie systemu która zaczyna wkurzać wszystkie środowiska od którego są uzależnione.. i to nie dotyczy tylko rynku gier.. ale i programów i innych aplikacji dlatego coraz więcej osób/branż sie wyłamuje z tego monopolu i migruje na inny system..

Zresztą coraz więcej producentów robi programy nie tylko pod komputer, ale inne
  • Odpowiedz
  • 1
@Quassar: Myślę, że wiele osób nie lubi MS profilaktycznie :P
Bo czy Recall jest zły? Tak
A czy OpenAI Atlas czy podobne rozwiązania, czyli przeglądarki z AI czytające co piszesz i wykonujące zadania są złe? Według ludzi - już nie :D
  • Odpowiedz
Ja już od dłuższego czasu zniechęcam ludzi do Linuxa. Normictwo wszystko s-------i.

@Bpnn: No co s-------i? Najwyżej będą siedzieć na swojej korpo dystrybucji, która będzie z założenia przyjaźniejsza migracjom z Windowsa i bardzo dobrze.
  • Odpowiedz
Patrz ile ludzi płacze że na Linuxie nie działaja anty cheaty kernelowe, jakieś k---a pakiety od Adobe.

@Bpnn: Linugz to wolność, no chyba że chcesz coś, co się hive minde'owi nie podoba xD
  • Odpowiedz
@Bpnn:

Ja już od dłuższego czasu zniechęcam ludzi do Linuxa. Normictwo wszystko s-------i.

czyli twoim planem na ratowanie systemu jest… sabotowanie jego istnienia?
Linux nie stanie się mainstreamowym trupem bo parę normików go odpali, ale na pewno szybciej umrze, jeśli ludzie zaczną ich od niego odganiać, bo ktoś sobie wymyślił elitarny klubik.
  • Odpowiedz