Wpis z mikrobloga

czy taki eksperyment sie powiedzie?

Chciałbym sprawdzić jakie będą efekty masowania i przyrostu mięśni przy normalnym jedzeniu. Chleb biały, schabowe itd. Czyli jedzenie u mamusi. Bez specjalnej diety.

W argumentach na nie jest zawsze - przybierzesz na masie ale przybędzie dużo tłuszczu i to wszystko co przybywa to nie mięśnie tylko tłuszcz.

Zamierzam kupić fałdomierz/kaliper - czy gdy będę na bieżąco mierzył swoje ciało i poziom tkanki tłuszczowej nie będzie się zmieniał a kilogramy, masa i obwody będzie przybywać to znaczy, że robię czystą masę mięśniową? Czy są jeszcze jakieś ALE :D Bo na logikę to chyba dobrze rozumuję. Ale wolę spytać doświadczonych. Czy taki test będzie miał sens?

#mikrokoksy #silownia
wykopowy1 - czy taki eksperyment sie powiedzie?

Chciałbym sprawdzić jakie będą efe...

źródło: comment_C7bZKcpHbFgtIFnXAyPEURNws18PdsMo.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wykopowy1: tak, powinno się udać. Najważniejsze, żeby pilnować ilości białka i kcal. Z domowymi obiadami jest taki problem, ze w c--j ciężko określić jaką ilość kalorii się pochłonęło.
  • Odpowiedz
@wykopowy1: Będą gówniane efekty. Wynik już znam, bo testowałem na sobie. Bez diety zapomnij o progresie długoterminowym. Ja kiedyś trenowałem bez diety (na początku), efekty były c-----e. Potem zacząłem trzymać michę i... od tej pory jak nie mogę trzymać diety, to nawet nie chodzę na siłownię, bo to strata czasu.
  • Odpowiedz
@HT-Ron: no jeśli się tłuszcz nie zwiększy a masa zwiększy to znaczy nawet, że procent bf się zmniejszy bo przecież to jest procent tłuszczu w organiźnie, więc jesli się nie zmieni a przybędzie kg to będzie mniejszy % na całe ciało
  • Odpowiedz
@wykopowy1: Takie coś sobie na masie możesz pozwolić. Około 2 g białka jak nie jesteś wytrenowany (wytrenowani potrzebują mniej) a resztę musisz dopychać jakkolwiek do zapotrzebowania i wyżej. Nie powinno być to zbytnio trudne nawet na śmiecio-żarciu, ale nie sądzę, że będziesz zadowolony z efektów... Bardziej się fatem zalejesz niż mięsa zrobisz.

O zdrowotności takiego odżywiania to nawet nie wspomnę.
  • Odpowiedz
@Khaine: aaa i tak lipa. bo w sumie jak patrzę to takiego białka muszę dostarczać ok 140g na 70 parę kg. Jakieś allegrowe białko 2000g - 150zł to wyjdzie na jakieś 2 tygodnie.. Za specjalna oszczędność to to nie jest:(
  • Odpowiedz
@wykopowy1: Jak masz problemy z dostarczeniem takiej ilości białka, to nie bierz się nawet za to. Jak nie masz nawet 500 zł na jedzenie, to jesteś za biedny na sport :D
  • Odpowiedz
@wykopowy1: chcesz cale swoje zapotrzebowanie na białko dostarczac z prochu? Nie moglbys jesc nic innego poza tym :) normalne jedzenie też kosztuje i nie wydaje mi sie, ze wiecej od tego, ktore jesz na codzień.
  • Odpowiedz
  • 0
@wykopowy1: a liczyles w ogole, co musisz zjesc, zeby osiagnac 140g bialka w diecie? To nie jest duzo, a chcesz zaspokajac wpc? To suplement, a nie podstawowy skladnik diedy.
  • Odpowiedz
osiagnac 140g bialka w diecie? To nie jest duzo, a ch

@enjoi: no ja wiem, ale kromka chleb da mi 2g, ziemniaki do obiadu 4g, ale to nie jest zbyt wartościowe białko chyba.
  • Odpowiedz