Wpis z mikrobloga

Doradźcie proszę bo czujemy się fatalnie jako rodzice. Organizujemy córce która kończy 6 lat urodziny w fajnym miejscu z animatorami i ogólnie zabawą. Takoe porządne urodziny dla całej klasy bo do tej pory to były małe urodziny dla rodziny i znajomych.

Tylko… z całej klasy zgłosiła się jedna rodzina potwierdzająca udział…

Urodziny w piątek 8 listopada na ok 20- max25 dzieci z klasy…

Nie rozumiem w ogóle tego bo nikt na grupie klasy mawet nie odpisał.
Dzieci się dogadują… a ja z corką sam jeźdźiłem na różne urodziny w tym roku i było to zawsze super wydarzenie dla córki.

Teraz nie wiem co robić… córka nie może się doczekać… a nie ma kto przyjechać :(

Nie ogarniam tego kompletnie. Żeby nawet te 10 dzieci było to by było spoko.

#dzieci #wychowanie #psychologia #rodzicielstwo #rodzina
  • 83
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ashemar: trochę dziwne. U nas są co roku i prawi każde dziecko robi i około 80% dzieci jest. Napisz ze prosisz o potwierdzenie. Przypomnij. No chyba ze ten 8;to z d--y data bo lecą na urlopy z okazji 11 listopada.
  • Odpowiedz
  • 309
@ashemar: wymyslacie jakies urodziny dla obcych dzieci, sami robicie sobie problem a potem szukacie ak go rozwiazac. Zamiast placic dla na obcych bachorow to wezcie swoje dziecko na jakas wycieczke i bedzie bardziej zadowolone.
  • Odpowiedz
  • 37
@ashemar: 8 listopada to trochę słaby termin, bo pewnie sporo ludzi wyjeżdża na dłuższy weekend.
Przypomnieć się z prośbą o potwierdzenie uczestnictwa też nie zawadzi.
  • Odpowiedz
  • 17
No jeśli termin 8 listopada jest słaby (a może tak być- w końcu to żony pomysł z tą datą xd) ale to mógłby jakiś rodzic z grupy to napisać a nie cichosza :/ @Maziol to nie był nasz pomysł- to byłyby pierwsze tego typu urodziny córki jako organizatora, dotychczas jeździła do innych dzieci- w tym roku 2 razy ostatnio w miejsca typu urodziny w salach zabaw. Chcieliśmy jej zrobić to samo-
  • Odpowiedz
@ashemar: za 3 kola to mozna dziecko do cieplego kraju zabrac nawet na all inclusive na caly tydzien i dziecko bedzie mialo napewno wiecej zabawy z innymi dziecmi w basenie, niz 2 godzinna zabawa z dzieciakami ktore widzi w szkole na codzien. Ale co ja tam wiem, niech kazdy wychowuje swoje dzieci jak chce. To byla poprostu moja osobista opinia.
  • Odpowiedz
@ashemar:
jaki masz kontakt z rodzicami tych dzieci? bo jak pytałeś rodziców a nie dzieci to może wynikać z tego, zę was nie lubią jako rodziców a nie koniecznie dzieci córki.
  • Odpowiedz
Super że organizujecie takie urodziny, u nas - nawet jeśli ma być cała klasa to zaprasza się indywidualnie zaproszeniem - takie miejsca mają zwykle własne zaproszenia, które się wypisuje. Na zaproszeniu piszesz datę i tel do potwierdzenia. Córka rozdaje w klasie, A jak nie ma jakiegoś bambika to wysyłam zdjęcie zaproszenia whatsupem rodzicowi. Później się przypominam.
  • Odpowiedz
  • 103
@Maziol: gdzie za 3k PLN all inclusive... może 10 lat temu człowieku. w 2 osoby ze śniadaniami tylko wydałem ponad 10k na Maderze.... bez żadnych wygód czy czegokolwiek... 4k same loty samolotem... a Ty za 3k dziecko za zagranicę z rodzicami chciałbyś wysłać.... weź przejrzyj oferty i mi coś znajdź....
  • Odpowiedz
  • 8
@10129: nie mam kontaktu prócz grupy, ale to nie ma znaczenia, córka była zapraszana na urodziny i jeździłem z nią na imprezy urodzinowe i tego samego bym oczekiwał choćby w ramach zwyczajnego rozumu i godności człowieka. Tym bardziej, że córka ma dobry kontakt w szkole z rówieśnikami.
  • Odpowiedz
wymyslacie jakies urodziny dla obcych dzieci, sami robicie sobie problem a potem szukacie ak go rozwiazac. Zamiast placic dla na obcych bachorow to wezcie swoje dziecko na jakas wycieczke i bedzie bardziej zadowolone.

@Maziol: widać jak bardzo nie masz pojęcia o temacie
  • Odpowiedz
  • 3
Jutro rano rozdam zaproszenia Pani Wychowawczyni, żeby upewniła się że każdy dostał, napiszę przypominajkę we wtorek, a w środę napiszę indywidualnie do rodziców, kto nie dał znać. Jak się uda chociaż te 10 osób żeby było to będzie spoko.

Zaproszenie w wersji cyfrowej trafiło do rodziców na grupie szkolnej wczoraj.
  • Odpowiedz