Wpis z mikrobloga

Po dłuższej przerwie, ponownie zacząłem jeździć SKMką na trasie Piaseczno - Warszawa. Bilety jednorazowe kupuję przez appkę, konkretnie #skycash.
I tu mam pytanie, czy jest jakaś appka, gdzie po kupnie 2 biletów po 3,40 PLN, appka potrafi je tak skasować, aby pierwszy bilet był ważny od teraz, a drugi był ważny natychmiast po zakończeniu ważności biletu pierwszego?
Bo kupując 2 bilety po 20 minut (strefa 1+2) po 3,40 PLN płaci się w sumie 6,80 PLN za przejazd, a kupując jeden na 90 minut (strefa 1+2) płaci się więcej, bo aż 7 PLN? :D

#skm #skmwarszawa #ztm #ztmwarszawa #komunikacjamiejska #warszawa #piaseczno #oszczednosci #pytaniedoeksperta
Adaslaw - Po dłuższej przerwie, ponownie zacząłem jeździć SKMką na trasie Piaseczno -...

źródło: bilet

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Adaslaw: Jestem prawie pewny, że w jakdojade masz opcje wydłużenia ważności biletu (kasując właśnie kolejny kilka min wcześniej). Tylko nie wiem ile wcześniej ta opcja się aktywuje. Ale jeśli ona się pojawia od samego początku to może to jest dobry trop :D Wtedy nie musisz też skanować juz kodu qr przy kolejnym bilecie.
  • Odpowiedz
  • 0
@epll: ale czy pisząc "kasując właśnie kolejny kilka min wcześniej", masz na myśli aplikację, która ten kolejny bilet automatycznie kasuje czy może masz na myśli mnie, który tego momentu musiałby sam pilnować?
  • Odpowiedz
@Adaslaw: Apka sama go skasuje jak skończy się pierwszy bilet. Tylko no musisz kliknąć opcje przedłuż. I znalazłem, 15 min wcześniej aktywuje się ta opcja:

*Kolejny bilet (Przedłużanie ważności)

15 minut przed końcem ważności biletu będziesz miał możliwość przedłużyć jego ważność bez konieczności ponownego skanowania kodu QR. W tym celu możesz dokupić drugi bilet lub wykorzystać bilet zakupiony wcześniej. Dodatkowy bilet zostanie aktywowany automatycznie po zakończeniu ważności pierwszego biletu. Używaj
  • Odpowiedz