Aktywne Wpisy

PorkaTurbo +184
#turboobrazki z przymróżeniem oka ;-) #polska #bytom
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
źródło: bytom G5x0ntmXwAA2Rug
Pobierz
dawek29 +9
Wynajmuję pokój w mieszkaniu. Wąż od pralki nie jest podłączony - trzeba wsadzać go do kibla. Wczoraj źle go wsadziłem, on musiał wylecieć I zalał mieszkanie... ja ogarnąłem dopiero, gdy sąsiad z dołu zaczął dzwonić do drzwi. Niestety u sąsiada zalało pokój, są zacieki. W sumie nie gadałem jeszcze nawet z właścicielem, bo to zdarzyło się o północy. Strasznie się stresuję. Co wy sądzicie - będę musiał bulić?
#wynajem #
#wynajem #

Mam ładowarkę mikroprocesorową i ona jest ok jeśli chodzi o podtrzymywanie aku, ale za nic nie naładuje go tak dobrze jak transformator + nie ruszy zbytnio rozładowanego akumulatora.
#motoryzacja #prostownik #akumulator
poczytaj, ma różne tryby i ładuje jak trzeba.
za około 250zł jak jest jakaś promocja idzie go dostać.
Bo mam jedno auto którym mało jeżdżę, i się jakieś zwarcie na radiu zrobiło i mi cału akumulator zjadło.
Ta ładowarka mikroprocesorowa o której pisałem nie jest w stanie wystartować, a transformator wiem że by mi go podładował :)
@wiadomix: taki akumulator jest w 99% przypadkow do w-------a a nie do "ruszania". Kup sobie z ali tester aku, nawet taki za 20 dolcow co ci zmierzy wewnetrzny opor i sprawdzi zywotnosc. Bo napiecie aku moze miec wrecz perfekcyjne ale moze byc kompletnie zasiarczony, wiec nie bedzie mial w ogole pojemnosci i po 2 odpaleniach silnika bedzie martwy.
@wiadomix: powinien bez problemu
@bruhh: ten ctek ma funkcje odsiarczania.
źródło: Screenshot 2025-11-16 at 00-48-33 ctek_MXS_50_instrukcja_pl.pdf
Pobierz