Wpis z mikrobloga

A mnie wyśmiewaliście, jak pisałem, że jak musi być polski trener to niech będzie Urban czy Magiera. Ale dalej będę pisał niewygodne fakty. Przez następne 10 lat się nawet nie otrzemy co reprezentacja zrobiła w eliminacjach i samym Euro 2016 #mecz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fornson23: Jak zamiast brać sprawdzonych fachowców bierze się Santosa któremu bliżej grobu niż pracy to rzeczywiście takie wnioski można wyciągnąć. Fakty są takie że od czasów Beehackera który sprawdził się bardzo dobrze, nie mieliśmy żadnego poważnego zagranicznego trenera.

@CzaryMarek: Włosi od jakiegoś 2010 to jest wydmuszka wielkiej drużyny, wygrane dość sporym fartem Covidowe EURO tego nie zmieni.
Druga kwestia jest taka że tam powołuje pierwsza reprezentacja i każdy
  • Odpowiedz
@FerdekM: Przecież pokazałem wyżej, że tam jest tylko 1 zawodnik w kadrze który mógłby być w U-21, a u nas 2.

Ziółkowski i Rózga też mogliby być w U-21, a jednak Urban miał wywalone i ich powołał do pierwszej.
  • Odpowiedz
@CzaryMarek: No to fajnie że pokazałeś, ale to nie pokazuje jedynie że Włosi nie mają na obecną chwilę więcej niż 1 zawodnika poniżej 21 roku życia na tyle dobrego żeby grać w dorosłej kadrze. Starczy spojrzeć na ich kadrę U21 i tam jedynie Pisilli i Comuzzo by mogli grać w głównej reprezentacji, tyle że Włosi na ich pozycje mają dużo lepszych zawodników.

Pietuszewski nie rywalizuje o miejsce w kadrze z
  • Odpowiedz
@CzaryMarek: Tak jak pisałem Włosi to jest wydmuszka, z wielkiej drużyny tam została tylko nazwa, ale nadal 1 kadrę mają lepszą niż my i nie mają kogo powołać z U21, gdyby mieli to by to robili, my mając problemy kadrowe poświęcamy się bo "ważny" mecz młodzieży
  • Odpowiedz