Aktywne Wpisy

ly000 +20
Próbuję zrozumieć co takiego ludzie widzą w typowym nowym budownictwie i nie rozumiem tego. Tak, tak, niech sobie każdy buduje i mieszka gdzie chce, no ale zebrało mi się na narzekanie.
Ludzie w szczerym polu budują domki wielkości mojego garażu w kształcie czegoś, co kiedyś można było nazwać domkiem letniskowym i jeszcze nagrywają filmiki na youtube jacy to znawcy budownictwa są i jakie to doświadczenie mają, bo wybudowali domek 90-120 m2.
Czy
Ludzie w szczerym polu budują domki wielkości mojego garażu w kształcie czegoś, co kiedyś można było nazwać domkiem letniskowym i jeszcze nagrywają filmiki na youtube jacy to znawcy budownictwa są i jakie to doświadczenie mają, bo wybudowali domek 90-120 m2.
Czy
źródło: image
Pobierz
Funkcja NFC w telefonie mi nie działa, a bank z którego korzystam nie wysyła fizycznych kart
Czyli mam pieniądze, z których nie mogę korzystać, nie mogę nawet ich wypłacić
Po prostu świetnie :D
Czyli mam pieniądze, z których nie mogę korzystać, nie mogę nawet ich wypłacić
Po prostu świetnie :D

Jakie są według Was duże firmy tworzące wędliny i różne inne produkty mięsne, których wyroby:
a) polecacie
b) odradzacie
Ja polecę
- kiełbasy i kaszanki: Agro-Rydzyna
- salcesony z Spółdzielcza Agrofirma Witkowo (jestem z Zachodniopomorskiego, więc nie obiecuję, że te produkty będą dostępne szerzej, pewnie tak nie jest)
- wędliny na kanapki: Balcerzak
- produkty na grilla, o ile akurat do Dino macie daleko: JBB Bałdyga
- parówki: możecie mnie powiesić, ale uwielbiam Berlinki Classic, te bez żadnych udziwnień. Niby można znaleźć parówki lepsze jakościowo i z większą ilością mięsa, ale zazwyczaj właśnie je biorę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie polecę natomiast firmy Sokołów, bo się kilka tygodni temu strułem ich metką tatarską. Wtedy Sanepid wykrył bakterie E. Coli w ich metce cebulowej oraz tatarze, no i pewnie też tym dostałem...
Całkowicie subiektywne zestawienie, więc pewnie każdy będzie miał różne zdanie. Dodam może, że wyróżnienie jakiegoś typu produktów przy danej firmie nie oznacza, że inna robi produkty odbiegające poziomem. Agro-Rydzyna czy Agrofirma Witkowo mogą spokojnie powalczyć w każdej kategorii, ale miałem dokonać wyboru i tak się on prezentuje.
Zapraszam do zabawy.
źródło: R
Pobierz