Wpis z mikrobloga

Nieraz pisałem, że chciałbym taki sprzęt do odpalania gierek na PC z nakładką z kafelkami co bym se mógł na wygodnym fotelu siąść + tv i niczym się nie przejmować. Jak będzie w rozsądnej cenie to biere co bym mógł sobie w Heroesy i Disciples 2 pograć ( ͡ ͜ʖ ͡) Swoją drogą to idzie na tym #steamdeck mody wgrywać?

#ps4 #ps5 #xbox
Mega_Smieszek - Nieraz pisałem, że chciałbym taki sprzęt do odpalania gierek na PC z ...

źródło: Nadchodzi-Steam-Machine-czyli-kompaktowy-PC-szesc-razy-mocniejszy-niz-Steam-Deck_facebook

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mega_Smieszek: Tak da się modować gry NATOMIAST wymaga to nauki nowych zasad na nowym systemie.
A tak prościej, to do uruchamiania programów.exe wykorzystuje się warstwy translacji i to tyle co musisz wiedzieć.
  • Odpowiedz
jak odpalasz grę na kompie to też możesz sobie na fotelu siąść, nikt tego nie sprawdza

@onepnch: ja tak mam od lat i nigdy nie mogę zrozumieć czemu to nie jest popularne. dobrze się przegląda neta, dobrze się gra, dobrze filmy ogląda. trochę nie bardzo przez to widzę sens dla mnie tego kompa od valve, ale życzę im z nim jak najlepiej
  • Odpowiedz
  • 1
@onepnch @motonita @neib1 Właśnie mogę, nie mogę. Trzeba odpalać jakieś programy, w ogóle nie mam miejsca na myszkę. A tu pyk padzikiem w kafelek i się odpala. Kupiłem jakiś czas temu taki mini PC na hirołski i inne gothici z morrowindami i po tygodniu wróciłem na konsole xD Tu nie chodzi nawet o sprzęt, tylko o system. Chcę taki jak w konsolach. Nie jakieś pulpity z d--y z moim
  • Odpowiedz
@onepnch:

jak odpalasz grę na kompie to też możesz sobie na fotelu siąść, nikt tego nie sprawdza

W teorii tak. W praktyce podłączenie kompa do TV oddalonego o kilka metrów jest mało wygodne. Z własnego doświadczenia jak jak miałem tylko kompa to nie chciało mi się go odpalać. Odkąd kupiłem konsolę gram praktycznie codziennie. Siadasz na kanapie, pad w dłoń i jestes za parę sekund w grze, tam gdzie skończyłeś
  • Odpowiedz
@koniecswiatajestbliski @Mega_Smieszek pieprzenie starych dziadów jakby to były wczesne lata 2k xD
Odpalam kompa, odpalam Steam (może się sam uruchamiać przy starcie jak chcesz), odpalam gierkę i gram. "Konsolowe doświadczenia" odeszły do lamusa nie bez powodu, PC był po prostu lepszy i dlatego wszystko co było na PC masz teraz na konsolach jak dyski, patche itd. nawet upgrade karty graficznej (ps pro). Jak chcesz grać na padzie to grasz a
  • Odpowiedz
@onepnch:

Hardware konsolowy jest na wylocie

Piszesz to pod postem dosłownie o nowej "konsoli", ktora odpowiada na minusy zwykłego kompa. Grubas Gabe wyczuł upadek Xboxa, postawi się Sony i bardzo dobrze, trzymam kciuki, żeby to wypaliło bo konkurencja jest
  • Odpowiedz
@koniecswiatajestbliski no ja nie mam bo lubię sobie alt tabowac i przeglądać wykop (a tv nie oglądam od jakichś 20 lat to po co mi tradycyjny setup ) ale jak gram na padzie to nie siedzę przy kompie często tylko robię coś innego. poza tym czemu mam nie siedzieć przy kompie jak mam specjalnie wygodny fotel kupiony pod to xD
  • Odpowiedz
@onepnch: no ja np. kupiłem TV pod konsolę specjalnie kilka lat temu, 120 hz. Oprócz tego używam do YouTuba, netflixa, jutro pewnie włącze mecz. Zwykłej TV też nie oglądam. Wytłumacz mi co w tym głupiego czy śmiesznego bo może nie rozumiem i jestem faktycznie zacofany.
  • Odpowiedz
@onepnch pieprzenie samotnego zoomerka, który ma swojego laptopa w piwnicy i nie chce żeby ktoś przez przypadek mu wszedł w historię przeglądania, bo jeszcze wyjdzie, że ogląda wykop. Jak chcesz być taki bardzo przyszłościowy i future is now old man to wszystkie gwiazdy na niebie i w tym Xbox wie z czym walczy, czyli z mobilnymi konsolami. Uwierz mi, takich koniobijców do raytracingu to może jest garstka entuzjastów, reszta ma to
  • Odpowiedz
@paluszki_rybne xD Handheldy będą dla casuali ale rynek PC tylko rośnie na całym świecie nawet w Japonii która była bastionem konsol. Bo jak chcesz faktycznie wykorzystać ten swój tv 4k to trzeba mieć prawdziwy sprzęt a nie jakiegoś switcha.
Z konsol się wypisałem w czasach PS2 bo kolejne generacje nie oferowały nic ciekawego oprócz zrzynania ficzerow z PC i przedstawianie tego jako rewolucję. Dziwna sprawa że wcześniej PC to było samo
  • Odpowiedz