Wpis z mikrobloga

Do mieszkańców #londyn #uk

Jak k---a ogarnąć tę linię Circle z Paddington?

Po czym poznać w którą stronę ona jedzie? Gdzie wsiąść? Pytałem nawet ludzi na stacji i tak skończyłem jeżdżąc w kółko jak k---a debil

Nie miałem do tej pory problemu z żadną stacją ani linią ale to jest trochę popieprzone ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@erni13: Pociągi które jadą przez King's Cross są zgodnie ze wskazówkami zegara.
Te które jadą przez Victoria, są w przeciwną stronę. Przy czym, te które startują z Hammersmith są zawsze na wschód i jadą przez King's Cross - te które startują z Edgware Road jadą przez Victorię, w przeciwną stronę zegara.
BTW, nie da się jeździć w kółko na całej trasie. ;)
  • Odpowiedz
@erni13: Z reguły na Circle jest napisane którędy jedzie, np. 'Circle Line via Victoria' lub 'Circle Line via Paddington'. W zależności na jakiej stacji jesteś i gdzie chcesz się dostać, to będzie ci to pasować albo nie.
Inna opcja to obczaić na stacji, na której wsiadasz, czy masz jechać na wschód, zachód, północ czy południe i na taki peron się udać, to zawsze jest napisane na planie na stacjach.
A
  • Odpowiedz
  • 0
@stary_emigrant: @chemik_kieszyk

Ogólnie problem był taki, że są trzy różne stacje Paddington XD Do tego dwie z nich objeżdża Circle Line więc łatwo się p---------ć

Dzięki citymapper ogarnąłem, że trzeba wejść koło Hiltona a nie na samej stacji (chociaż to tam pokazywało żółtą linię) XD

Poza tym macie bardzo fajny system!
  • Odpowiedz