Szukam dobrych sakw rowerowych z myslą o zakupach Fajne by były jakies sakwy które latwo wypiąc a nie sie z nimi szarpac 5 minut zeby odpiac i zapiac bo zamysł jest taki że jade na zakupy, biore je do wózka sklepowego, pakuje, zakladam na rower i pod blokiem odpinam i ide z nimi do mieszkania ktoś coś?
@theexitest: różne miałem/mam, najdłużej służą Crosso z montowaniem typu Crosso. Ale przed zakupem sprawdź czy Ci bagażnik pasuje. W przypadku haka Crosso bagażnik musi mieć na dole łatwe do zahaczenia oczko. Inaczej z wygodnego ściągania nici.
@theexitest: Chyba rok temu na Black Friday była w sklepie Crosso przecena. Ja nie kupiłem wtedy i potem "przepłaciłem" przed wakacjami. Więc rozważ zakup "na zapas" w listopadzie. No a w zimie też można zakupy w sakwie wozić...
@Cyfranek: Tak tylko kwestia $$ bo jakies sakwy z decathlonu mam ale no kwestia pakowania do nich i wypakowywania a palnuje jeszcze na zime trenażer kupić :)
Fajne by były jakies sakwy które latwo wypiąc a nie sie z nimi szarpac 5 minut zeby odpiac i zapiac bo zamysł jest taki że jade na zakupy, biore je do wózka sklepowego, pakuje, zakladam na rower i pod blokiem odpinam i ide z nimi do mieszkania
ktoś coś?
#rower
@theexitest: ta część z Crosso wypchanymi zakupami według mnie będzie niewygodna. Jeżdżę z Crosso na wyprawy i to są świetne sakwy, ale na zakupy mam coś takiego: https://www.decathlon.pl/p/plecak-sakwa-rowerowa-btwin-1x25-l-na-bagaznik/_/R-p-347907 - szybko się zdejmuje i po zdjęciu można używać jako plecaka. No tylko na plecy nie założysz dwóch.
Na zakupy starcza, poejemna, sztywna, solidne wykonana i szybko można ją odpiąć.
a palnuje jeszcze na zime trenażer kupić :)