Wpis z mikrobloga

czy XTB ma znowu jakąś awarię czy coś u mnie jest nie tak? będąć na WIFI nie mogę otworzyć strony xtb ani na komputerze ani na telefonie, dodatkowo logując się w aplikacji wyświetla, że nieprawidłowe hasło lub email. Mogę się zalogować na telefonie będąc na danych pakietowych co jest najśmieszniejsze.
Strona www na kompie wyświetla:

You have been blocked.
Your support ID: numerek"

#xtb #gielda
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@holo94: wyjąłem starą motorolę z szafy i tam normalnie mogę wejśc na stronę będąc na WIFI (opisany problem występuje u mnie na PC i telefonie z iOS). może być cos z telefonem ale dziwne jest to, że na kompie też nie mogę wejść nawet na stronę
  • Odpowiedz
@tonikroos:
Wygląda na to ze twój IP jest dla XTB podejrzany.
Albo masz zmienne ip i ktoś wcześniej na tym IP wysyłał pakiety ddos do xtb albo jesteś w cgnat czyli masz taki sam IP jak dziesiątki innych osób i ktoś z twojej grupy spamuje xtb.
Najlepiej mieć publiczne IP ale to kosztuje dodatkowo np 15 zł.
W cgnat czasami są też problemy z call wifi.
  • Odpowiedz
@zaq22 to nie jest kwestia adresu IP, bo po WiFi na jednym działa, na drugim nie, a zakładam że korzystają z tego samego WiFi

@tonikroos ja bym stawiał może na serwer DNS - czyli że na tym telefonie co nie działa to ma jakieś serwery DNS które z jakiegoś powodu nie zwracają adresu IP dla domen XTB. Może ta Motorola ma własne serwery DNS, a telefon i komputer korzystają z
  • Odpowiedz
@tonikroos @MamByleJakiNick xd przecież to typowa odpowiedź z wafa. F5 czy jaki tam xtb ma zapięty. Z jakiegoś powodu Twój ruch jest podejrzany - korzystasz z egzotycznej przeglądarki, grzebałeś w headarach http, z Twojego publicznego adresu działa jakiś script kiddie, korzystasz z vpna, etc.
  • Odpowiedz