Wpis z mikrobloga

@Nanook_: a czy naprawdę warto iść w duchowość w sataniźmie? ta ścieżka lewej ręki, to łamanie tabu, te rytuały, transgresja przez grzech - to troche trąci chrześcijaństwem, tylko że z odwróconymi wartościami
  • Odpowiedz
@moja-hucpa: żyję sam w piwnicy, nie za bardzo mam jakiś tłum do szokowania i prowokowania

wewnętrzny system wartości powinnien móc funkcjonować samodzielnie, bez jakiegoś wymyślonego przeciwnika w głowie

cała historia tej planety to walka z przeciwnikami mniej lub bardziej wymyślonymi, tylko nie wiem jakiego wymyślonego przeciwnika masz na myśli teraz
  • Odpowiedz
@Nanook_:

nie wiem jakiego wymyślonego przeciwnika masz na myśli teraz

Oczywiście chodzi o Boga
I katoli do strollowania jako tłum
I wiadomo nie chodzi tu o to że wychodzisz na pole i zaczynasz dosłownie prowokować jakiśch chrześcijan
Tylko chodzi mi bardziej o reakcję na coś kontra samodzielność w psychice człowieka. Jak w wewnętrznym systemie wartościowania, systemie oceny - elementy powinny zależeć same od siebie a nie od konceptów/moralności zdefiniowanej przez
  • Odpowiedz
@moja-hucpa: tzn trochę siedziałem w pewnych internetowych gronach i myślę że strasznie dużo sobie dopowiadasz, też nie jestem jakoś mocno oczytany jeśli mam być szczery ale z tego co widziałem to większośc teistycznych satanistów nie myśli na podstawie "ok katole wierzą w to czyli ja muszę na odwrót" i bardziej trapią ich jakieś ich własne indywidualne rozterki duchowe niż le epickie merytoryczne masakrowanie katoli

i tam każdy wierzy w trochę
  • Odpowiedz