Wpis z mikrobloga

@n3u8: To samo słyszałem o Windows 7 jak Windows 10 wyszło, to samo słyszałem o XP jak windows 7 wychodziło xDD
Co do ramu to na początku roku mogłeś kupić 2x16GB DDR4 3600Mhz CL 18 za 260zł.
Żeby przyspieszyć system i wyciąć telemetrię używam O&O ShutUp10++, a nad wersją LTSC sam się zastanawiam czy nie wgrać w weekend. Od razu wywaliłbym minta z tego samego dysku co mam 11 wgrany
  • Odpowiedz
@n3u8: 1-2GB przy takiej ilości w tą czy tamtą stronę nie ma żadnej różnicy. Już większą różnicę robią te wszystkie usługi działające w tle, które sobie co jakiś czas trochę korzystają z CPU.
I tutaj mogę się zgodzić, że mniej syfu od windowsa = szybciej działający system, ale nie ma co p-------ć głupot że 1GB więcej wolnego ramu będzie miało aż taki wpływ na system.
To nie 2006 rok, gdzie
  • Odpowiedz
@n3u8: Sprawdzę w praktyce, bo 11 mam od dwóch tygodni może. Na plus HDR w grach i lepszy dźwięk na słuchawkach bt (inne kodeki bt). Przy normalnym użytkowaniu nie zauważyłem różnicy w szybkości pomiędzy W10 a W11, ale tak jak wyżej pisałem, używam ShutUp10++ który wyłącza telemetrie i część zbędnych usług. Chyba przetestuję W11 LTSC w weekend, bo nigdy nie korzystałem z takiej wersji systemu.
  • Odpowiedz