Wpis z mikrobloga

a w sklepie masz pomidorki po 2zł

@inflacja_biedaku: samo, to że swojskie to pewność, że bez chemii to jeszcze smaczniejsze, zapach dzieciństwa a nie jakieś wyjałowione bez smaku + sama woda. Za 2 złote to ty sobie możesz kupić bilet do kibla miejskiego i tam wysrać swoje żale!
  • Odpowiedz
@Kremufka2137: Ja klepię kod w domu, a chwilami zajmuje się ogródkiem. No i domem, bo albo się rynna oberwie, albo napęd bramy zepsuje. Ale się nie muszę męczyć z jakimś sąsiadem debilem, który by mi oponu przecinał, bo stoję na "jego" miejscu. Albo blokowałby wymianę domofonu, bo on na perterze mieszka. Czy ogrzewanie wyłączał, aby ciepełko ode mnie podkradać.
  • Odpowiedz
@inflacja_biedaku: gościu jakieś 30 lat temu tak się żyło jak na wsi, każdy hodował swoje, miał swoją działkę, warzywa, drzewa owocowe, krzewy, truskawki itp. swoje kury, świnie, był samowystarczalny, albo handlował tym co zebrał. Ja liznąłem tego życia i wiem jak ono smakowało, i jak mi ktoś pierdo^li takie głupoty typu "Bo po prostu wkład pienieżny i wkład pracy nie jest tego wart. Pół roku skaczesz nad takimi pomidorkami,
  • Odpowiedz
Nie miałeś domu chyba. A ze szklarnią to zupełnie masz dodatkowe pół etatu. xD

@Cineczeq: tak mi świta, że to jest wizualizacja samowystarczalnego domu i ogródka. Ogródek w teorii miałby zapewnić zróżnicowane pożywienie dla iluś tam osób.
Coś takiego. Więc teoretycznie etat w kołchozie mógłbyś sobie odpuścić xd
Pomarancza_2310 - >Nie miałeś domu chyba. A ze szklarnią to zupełnie masz dodatkowe p...

źródło: 1000049836

Pobierz
  • Odpowiedz