Wpis z mikrobloga

Jadę rano do pracy autobusem przez Wrocławską. Autobus parokrotnie tak wbił się na tych dziurach w ziemię, że chyba po dojeździe do przystanku końcowego to będzie koniec jego pracy na dzisiaj. Gratuluje ponownie niezbyt inteligentnym osobom z urzędu miasta, którzy nie zamknęli tej ulicy na czas remontu. Słyszałem, że to dlatego, że trzeba by odszkodowania płacić firmom. To chyba by już was taniej wyszło, niż będziecie bulić za naprawę autobusów XD

Poza tym gratuluję kolejnego "genialnego" rozwiązania od przyszłego roku, czyli zablokowanie wjazdu prywatnych nysek do miasta, wożących ludzi między miastami. Najbardziej ucierpią na tym ludzie, którzy będą musieli ponosić dodatkowe opłaty (za nyski oraz komunikację międzymiastową), a także dodatkową stratę czasu na przesiadki. Brawo romek, ty to masz łeb.

A wracając do punktu pierwszego - kierowcy w tym mieście to mogliby czasem używać mózgu. Zamiast jechać obwodnicą, to pakują się na tą Wrocławską. Brawo.

#walbrzych
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@G06DbT: W sumie tutaj mnie lekko zagiąłeś z jednego powodu - od małego słyszałem określenie na busy wożące ludzi właśnie jako "nyska" i zdziwiłem się, że ktoś tego nie zna. Więc nie ważne jaka to była linia i gdzie się jechało, to każdy z mojego otoczenia tak to określał. Zakładam, że wywodzi się to jeszcze z prlu, ze względu na tę markę ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Poza tym gratuluję kolejnego "genialnego" rozwiązania od przyszłego roku, czyli zablokowanie wjazdu prywatnych nysek do miasta, wożących ludzi między miastami. Najbardziej ucierpią na tym ludzie, którzy będą musieli ponosić dodatkowe opłaty (za nyski oraz komunikację międzymiastową), a także dodatkową stratę czasu na przesiadki. Brawo romek, ty to masz łeb.

@gimemoa: to już s-----------o czystej wody, nie korzystam z nich ale jak się o tym dowiedziałem to się nieźle wkurzyłem

Zamiast
  • Odpowiedz