Wpis z mikrobloga

UGREEN NASync DXP4800 Plus

@fasola_i_groch: wygląda ok, ale jeśli myślisz o zmianie systemu na unraid to zanim kupisz, zastanów się, czy za 2.5k nie lepiej kupić jakiegoś składaka, co ma jeszcze większy potencjał upgradów. Jak nie chcesz typowej obudowy ATX, to jest wiele mniejszych opcji na 6-8 dysków - droga (bo 800zł) Jonsbo N3 to obudowa mini-ITX z miejscem na 8 dysków. Fractal Design Node 304 na 6 dysków za
  • Odpowiedz
I tak wiem, DIY tez będzie pobierało więcej prądu

@maniel: przecież sam nawet na to zwróciłem uwagę - zestaw DIY będzie mocniejszy, prawdopodobnie lepsze igpu do plexa, czy frigate w przyszlości jak będzie chciał. Nie każdy takiej mocy potrzebuje i lubi się bawić, samemu zarządzać itp - ale jak op sam napisał, myśli nad unraid więc nie należy do osób który koniecznie chcą rozwiązania "stawiam i zapominam"
  • Odpowiedz
@rosomak94: wtr pro nie chce ze względu na procesor (ma pewna niedogodność podczas passthrough). Powiem szczerze że najbardziej pasuje mi Aoostar WTR Max jednakże nie mogę znaleźć opcji zakupu z PL faktura a taka chcę uzyskać. Nie mam problemu z grzebaniem/dłubaniem/utrzymaniem :) zależy mi na dość niskim poborze prądu, cichej pracy oraz "kompaktowej obudowie". Maszynkę pod ML/AI mam osobną więc wolałbym nie dublować przeznaczenia. Tutaj stricte pod NAS wiec 4
  • Odpowiedz