Wpis z mikrobloga

#przegryw k---a gierka mi działała i w sumie działa ale raz laguje a raz nie, to znaczy odpalam i raz od początku tnie. Nie idzie grać a raz odpalam i spoko normalnie płynnie. A jeszcze innym razem spoko i nagle jeb i laguje. Jeszcze czasem laguje i sie naprawi xd ostatnio ciągle laguje. O co tu chodzi? Antywirusa ni3mam. Zapory systemu windows blokują? Dziwna sprawa i wkurzająca. Pomocy. Chodzi o #ea26
Nie da sie grać meczu. Co przestawić? Sterowniki niby najnowsze. Wymagania spełniam. Format był robiony. Wirus jakiś? Podzespoły spoko bo był ni3 dawno komp w serwisie ponieważ cały system w tej grze sie zacinał i okazało sie że antywirus blokował xd testy procka i karty graficznej w porządeczku. Nie grzeje sie
#grafika #komputer #komputery #pc #gra #pytaniedoeksperta
#pomocy #informatyka
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gruboklates: Z tego co widzę sprzęt powinien uciągnąć grę, jeśli nie grasz na wysokich ustawieniach. Sprawdziłbym w panelu Nvidia czy gra odpalana jest z GTX-a i poczytał na redditach czy ludzie mają podobne problemy. Zdaje się gra miała premierę miesiąc temu, więc równie dobrze problem może być z optymalizacją. Jeszcze sprawdziłbym czy to nie coś z synchronizacją ekranu.
  • Odpowiedz
  • 0
@Logytaze: zmieniłem ustawienia graficzne w grze z automatycznych na niskie i poszło. Co prawda momentami tak jakby miało ochotę przylagować ale bardziej na obraz tak jakby miał wpływ efekt rozmycia czy jak to nazwać... bo ani to lag ani jakaś zawiecha. Bardziej rozproszenie laga w rozmycie, dziwny efekt ale mimo wszystko nie lagowało. Zobaczymy jak później
  • Odpowiedz
  • 0
@Logytaze: poczytałem na forach i wychodzi ze to problem globalny. Popsuli coś w grze bo kilka osób pisało że też tak ma. No super. Ostatnio wywalało z meczy i jak wygrywałeś to traciłeś to... xd a teraz lagi. Nie wspomnę ile kosztowała gra w trakcie premiery...
  • Odpowiedz