Wpis z mikrobloga

#konkurschopinowski
Piotr Paleczny, jeden z jurorów, na swoim FB

Happy 17th Birthday Dear Tianyao Lyu !!!

🇵🇱 Konkurs skończony, Nagrody przyznane…

Ale ja bardzo żałuję i bardzo mi przykro, że w słonecznym dniu Twych urodzin, nie możemy Ci wręczyć odpowiedniego prezentu, takiego, na jaki -moim zdaniem- w pełni zasłużyłaś !

W tym szczególnym dla Ciebie dniu - to ja, chciałbym Ci podziękować za bezcenny prezent, który dałaś naszej publiczności i Konkursowi.

Trudno ubrać w słowa nadzwyczajną naturalność, wdzięk, płynność i kreatywność długiej frazy pozbawionej jakichkolwiek sztuczek, piękno i narracyjność dźwięku, precyzję artykulacji i pedalizacji i wiele innych elementów, które płynęły prosto z Twego serca i wyobraźni, bezpośrednio do serc wzruszonej publiczności.

Byłaś i pozostaniesz muzyczną ozdobą, artystycznym klejnotem tej edycji Konkursu, za co serdecznie dziękuję !

🇬🇧 The competition is over, the prizes have been awarded...

But I deeply regret and am very sorry that on this sunny day of your birthday, we cannot give you the gift that, in my opinion, you fully deserve !

On this special day for you, I would like to thank you for the priceless gift you have given our audience and the Chopin Competition.

It is difficult to put into words the extraordinary naturalness, grace, fluidity and creativity of your long phrases devoid of any artifice, the beauty and narrative quality of your sound, the precision of your articulation and pedalling, and many other elements that flowed straight from your heart and imagination, directly into the hearts of your moved audience.

You were and will remain the musical highlight, the artistic jewel of this edition of the Competition, for which

I sincerely thank you 👏👏👏👏👏
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach