Wpis z mikrobloga

#informatyka #pcmasterrace #komputery

Siemanko, od wczoraj po wymianie pasty termo na procesorze mam problem z temperaturami. CPU i5 7600k z Silentium Navis 120 Pro
Nigdy takich nie miałem, po wymianie pasty w karcie graficznej wszystko jest w porządku, a w CPU coś się, coś się zepsuło. Wystarczy, że włączę przeglądarkę i wentylator działa jak odkurzacz
kamilulung - #informatyka #pcmasterrace #komputery

Siemanko, od wczoraj po wymianie ...

źródło: image

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@maniek50005: tyle ile wypłynęło przez pompę i korek spustowy. Też mi się wydaje że to bardzo mało. W samej obudowie żadnych wycieków nie widzę.

Plan jest taki żeby przepłukać wodą destylowaną układ i napełnić płynem chłodniczym G12 ( ͡° ͜ʖ ͡°) jak to nie da zmiany to kupuje nowe chłodzenie.

Polecasz coś do tego procka? Chcę za niedługo zrobić scalpa i zwiększyć taktowanie
  • Odpowiedz
@kamilulung: Ciekawa metoda.
Wiem tyle, że jakby zostawić na samej wodzie destylowanej - to nie jest dobry sposób, z powodu rozwoju glonów w późniejszym czasie.
Sam się zdziwiłem, ale był gdzieś film na ten temat, dodawania różnego rodzaju specyfików do wody destylowanej by tego uniknąć itp.

Co do chłodzenia, to sam osobiście nic nie polecę, bo używam procesorów Ryzen od sporego już czasu - a te charakteryzują się niższym poborem energii i temperaturami
  • Odpowiedz