Wpis z mikrobloga

W kwestii pojazdów pancernych w tej części mam mieszane opinie. Z jednej strony stanowią mocną przewagę w walce, z drugiej mam wrażenie ze są mocno papierowe. Nie wiem o co chodzi, ze czasem mając pełne zdrowie pojazdu to byłem niszczony jednym strzałem kompletnie z tyłka, innym nawalają do mnie sporo (albo ja w kogoś) i to coś dalej się trzyma. Do tego mam wrażenie, że coś jest nie tak z ich siłą broni, ponieważ ile razy trzeba czasem w kogoś strzelić by go zabić to masakra. Dla mnie taki strzał z czołgu powinien zabijać nawet trafiając pół metra/metr obok, a z Bradleya na dwa strzały.

#gry #bf6 #battlefield
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gimemoa: mordeczko, ale to jest bf, a nie jakiś symulator pola walki typu arma. Chcesz realizm to zmień grę. Jakby czołgi miały taką moc jak w rzeczywistości to byś nie był w stanie grać. A nagłe zgony w pojazdach to zawsze c4 albo miny.
  • Odpowiedz
  • 0
@raven4444: Ja wiem, że to nie symulator. Ale dla mnie czołg to zabójcza maszyna, która powinna taką pozostać. Ma siać chaos i zniszczenie wspomagając piechotę. Jednak wiadome jest, że jeśli byś wpieprzył się nią w sam środek punktu do przejęcia pełnego wrogów (albo zaminowaną drogę), to wylatujesz w powietrze szybciej niż Magik doleciał na parter ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

A nagłe zgony w pojazdach to zawsze
  • Odpowiedz
@gimemoa: Czołg jest wsparciem piechoty a nie niezniszczalnym pojazdem. Samotny czołg potrafi zostać zniszczony nawet w kilka sekund ale jak się gra umiejętnie a nie jedzie "aby jak najszybciej do przodu" to można zdziałać cuda.
  • Odpowiedz