Mireczki, bo muszę zweryfikować informacje od #szwagier - jakie są realne zarobki ambitnego programisty Java (2 lata doświadczenia, znajomość Spring + Hibernate + JUnit) w Norwegii lub Szwecji? #it #programowanie #java
@siara-krakow: Tak to wyglada na kontrakcie w Irlandii. Jak chcesz to zajrzyj tutaj i znajdziesz kilka pdfow z informacjami o zarobkach, ale to ciagle Irlandia.
@msg To AMA znam na pamięć od roku ;) Bardziej chodziło mi o kierunek Skandynawski, Szwajcaria mimo wszystko trochę oderwana od rzeczywistości jak dla mnie ;) Tak się zastanawiam, dla kogoś kto ma te słynne wykopowe 10k brutto w Polsce + możliwość pracy zdalnej cała ta emigracja może nie być taka super opłacalna - dochodzi problem startu od prawie 0 na nowym rynku, brak kontaktów zawodowych itd.
Tak się zastanawiam, dla kogoś kto ma te słynne wykopowe 10k brutto w Polsce + możliwość pracy zdalnej cała ta emigracja może nie być taka super opłacalna - dochodzi problem startu od prawie 0 na nowym rynku, brak kontaktów zawodowych itd.
Jednemu emigracja pasuje innemu nie. Moze pomysl nad tym dlaczego we wszelkich rankingach na jakosc zycia w czolowce sa zwykle bardzo bogate ale tez i bardzo drogie
@siara-krakow: No właśnie mam to samo. W Polsce na zarobki nie narzekam. We wrześniu się pezeprowadzam do UK i patrząc na ich zarobki na etacie... To nie widzę polepszenia standardu jak dla mnie...
Kartę EKUZ w Polsce też można załatwić przez internet ;)
@Quavitor: Jak wyrabialem ostatnio (pare lat temu) to musialem w jakims dusznym pomieszczeniu spedzic mniejw iecej trzy godziny w kolejce... Dobrze ze cos sie w tej sprawie zmienilo :)
@msq: No to tak zamierzam :) tylko ja mam przeczucie, że dla mnie to będzie regres na początku ;/ Jadę ze względu na dziewczynę (studia tam) no i mam obawy właśnie, że będzie mi gorzej niż w PL ;/
@msq: No ale powiedz, patrzyłem pensje na etacie i z moim doświadczeniem w okolicy gdzie jadę (Bristol, Cardiff) myślę, że mogę liczyć na około 30-35 - 1500funtów miesięcznie na rękę... troszeczkę więcej niż mam w Polsce - gdzie w PL mnie za to stać praktycznie na wszystko... a tam 1500 funtów..nie wydaje mi się dużo :) wytłumacz mi czy źle myślę?
@matiit: W Polsce to sufit dla ciebie w sensie zarokow? Nie wiem do konca jak jest w UK, ale w IRL 35k€ rocznie to srednia pensja w calym kraju. (tak, wiem ze w UK sa funty :)
Pojedz zobaczysz, wyrob sobie wlasne zdanie. Ja jesli czegos zaluje w zyciu to prawie wszystko to sa rzeczy ktorych nie zrobilem.
@msq: Nie, nie jest to sufit dla mnie, chociażby dlatego, że mam 22 lata, więc wiem, że dużo przede mną i wiem, że u mnie w firmie ludki zarabiają sporo więcej ode mnie + na rozmowach bywam i wiem, że we Wrocławiu 10k netto nie jest ogromnym problemem - ale wydaje mi się, że te 10 wlasnie to jest mniej wiecej juz ta granica. I wiem, ze w UK granica
#majtczak #afera nie polecam Stomatologia i Medycyna Estetyczna MARLENA MAJTCZAK Numer NIP 6681887199 Numer REGON 387409500 woj. ŁÓDZKIE, pow. ŁÓDŹ, gm. ŁÓDŹ-WIDZEW, miejsc. ŁÓDŹ, Ulica Tymienieckiego, nr 25C, lok. 412, 90-350, ceny wręcz zabójcze
Piszac o 40k mialas na mysli pewnie to AMA
źródło: comment_TvoGkZGieBc0Wgzwdnl40DDJb0nnxDC7.jpg
Pobierz@siara-krakow: Dlugo by opowiadac....
Jednemu emigracja pasuje innemu nie. Moze pomysl nad tym dlaczego we wszelkich rankingach na jakosc zycia w czolowce sa zwykle bardzo bogate ale tez i bardzo drogie
@Quavitor: Jak wyrabialem ostatnio (pare lat temu) to musialem w jakims dusznym pomieszczeniu spedzic mniejw iecej trzy godziny w kolejce... Dobrze ze cos sie w tej sprawie zmienilo :)
@matiit: To czemu nie kontrakt?
2.5 roku - z czego półtora roku w firmie, którą mogę się pochwalić - zaawansowane rzeczy, international... międzynarodowi klienci itd
Pojedz zobaczysz, wyrob sobie wlasne zdanie. Ja jesli czegos zaluje w zyciu to prawie wszystko to sa rzeczy ktorych nie zrobilem.