Wpis z mikrobloga

Jaki możecie polecić lekki program freeware, im prostszy tym lepszy do obróbki plików video? W skrócie mam na telefonie kilka około 30 sekundowych nagrań i chciałbym je połączyć, bez utraty jakości ani rozdzielczości, w jeden film. Chodzi mi oto, aby przejścia pomiędzy tymi scenami były bardziej jak w filmach, a nie, że z klatki na klatkę przeskakuje bez tej małej pauzy. Patrzyłem na stronę dobre programy, są różne edytory i kombajny, ale może ktoś coś poleci z własnego doświadczenia? Jsk piszę chodzi o proste, bezstratne sklejenie kilku plików .mp4, a nie zaawansowaną edycję, więc im prostszy tym lepszy. Wbudowany Windowsowy, wydaje mi się, że obniża jakość nagrań niestety.

#pcmasterrace #videoediting #edycjafilmow #montazfilmow
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KilY: Ja tam bym pobrał po prostu davinci resolve w darmowej wersji. Wiadomo, że to rozbudowany program, ale to co chcesz zrobić to w każdym programie będzie proste. Wrzucasz filmiki na timeline, eksportujesz i gotowe.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Tak_masz_racje: No nie do końca tak, bo wrzucając po prostu filmiki na timeline jak mówisz, najczęściej to przejście między scenami wygląda tak, że jest to skok z ostatniej klatki jednego nagrania do pierwszej drugiego nagrania. Jak oglądasz serial, czy film zwróć uwagę, że przejście między scenami wygląda inaczej, z taka jakby pauzą, jakby kilka klatek czarnego ekranu, nie wiem jak to się fachowo nazywa ani określa. Chciałbym po prostu uzyskać
  • Odpowiedz
@KilY: Nie wiem o co chodzi, bo nie znam się na tym, ale może chodzi ci o coś takiego jak "cross dissolve" czy "dip to color dissolve" w opcjach davinci. Wpisz sobie to na youtube to ci wyskoczy. Jak nie to musisz poczekać na kogoś, kto to ogarnia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz