Aktywne Wpisy

yahoomlody +37
źródło: temp_file4322187448826232945
Pobierz
saggitarius_a +80
źródło: 2su4ju5ufg2g1
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file4322187448826232945
Pobierz
źródło: 2su4ju5ufg2g1
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Laptop w momencie zakupu był średnią półką gejmingową. Do dzisiaj do pracy biurowej jest super, a do momentu gdy gry przeszły na DX12, czyli w sumie do zeszłego roku, mogłem grać w co chciałem, oczywiście z roku na rok obniżając ustawienia grafiki. Mam zresztą setki gier jeszcze do ogrania i nie mam żadnego powodu do wymiany komputera. Przez lata dołożyłem mu ramu i wymieniłem dyski na ssd.
Jestem totalnym laikiem w Linuksy. Obejrzałem kilka poradników i naprzód. Instalacja banalna, sterowniki do wszystkiego działają, drukarka sama się odnalazła w sieci i działa.
Najwięcej czasu zajęło mi zamontowanie na stałe drugiego dysku, żeby tam gierki trzymać. W sumie dalej za bardzo filozofii systemu plików nie ogarniam.
Wszystko działa, jestem bardzo zadowolony. Polecam każdemu rozważenie przesiadki, przyczyn może być wiele. Ekonomiczna, ideologiczna, oportunistyczna. Ja mam z każdej po trochu.
Mam dwa dyski, na pierwszym jest system
Na drugim zrobiłem katalog gry i w sumie dopiero po utworzeniu katalogu dało się go montować.
Ten katalog / to chyba jest na pierwszym.
Jakoś nie mogę się przestawić mentalnie z dysków c, d, ... na drzewko linuksowe. Oglądałem filmy na ten temat ale nie czuję tego.
Póki co o masochizmie nie ma mowy, wszystko działa.
Na partycji Boot mieści się program rozruchowy, wielkość tej partycji ja daje na 2 GB. Na partycji "/" mieszczą się wszystkie pliki wykonywalne i systemowe, ta partycja u mnie ma 300 GB. No i ostatnia "Home"
Komentarz usunięty przez moderatora