Wpis z mikrobloga

#kierowcatira ile może zarobić świeżak na międzynarodówce? W zależności od systemu pracy wiadomo. Ile Wam na czysto wychodzi miesięcznie? Rozumiem, że na żarcie, picie, mycie itd. musicie zapłacić z własnej kieszeni (czy może jest jakiś abonament na stacjach na to który opłacają firmy? XD) #zycietruckera #tiry
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Normalnie przyjeżdża Asia z biura bo widzi na gpsie na którym parkingu jesteś i gotuje Ci, karmi a potem myje i usypia
  • Odpowiedz
@mr_ponglish: To ci odpowiem jako kolega po fachu. Zależy od regionu, w którym mieszkasz oraz firmy - inne stawki będą na Śląsku dla kierowców, inne dla ludzi z Podlasia a jeszcze inne dla ludzi z Zachodniopomorskiego + system pracy. Na samym końcu liczy się doświadczenie kierowcy, doświadczony jeśli trafi na "normalną" firmę to może zaproponować swoją stawkę pracodawcy i dojść do kompromisu choć nie zawsze. Tak +/- możesz liczyć na
  • Odpowiedz
@mr_ponglish: To blisko bo ja Szczecin więc jeśli interesowałaby Ciebie międzynarodówka to stawki w zachodniej Polsce wyglądają w przedziale 400-450zł, sporadycznie idzie wyrwać firmę, w której otrzymasz 500 zł dniówki ( najczęściej robota na firanie ) - wyjątki to są kierowcy z ADR oraz transport zwierząt. Gabaryty, platformy, klonice, HDS etc to pomijam bo mała szansa, że się załapiesz na taką robotę. Zresztą jesień/zima to martwy okres na szukanie roboty
  • Odpowiedz
@mr_ponglish: 8k to mówisz o systemie Poniedziałek-Piątek a weekend w domu (chociaż to różnie bywa w transporcie, czasami będzie tak, że zjedziesz do domu w sobotę rano dopiero). Jeśli w sobotę i niedzielę jesteś w trasie to masz płaconą dniówkę, charytatywnie nie spędzasz weekendu w robocie - tutaj bym się dopytał pracodawcy jak on płaci za weekend bo przerabiałem sam różnych dziadów, jedni nie chcieli płacić bo twierdzili, że za
  • Odpowiedz
@looolbeka: Nie przeliczam tego na godziny chociaż licząc na godziny to też szału nie ma, mam dniówkę, która d--y nie urywa bo 320zł ale obecna forma pracy mi odpowiada a nie mam parcia aby gonić za pieniędzmi. Za miesiąc wychodzi mi 6200-6300.

@Knaga_powrot Jeżdżę w podwójnej obsadzie, odsypiam prostą metodą - biorę melatoninę i zasypiam w kilka minut, no chyba iż bardziej zmęczony przychodzę to zasypiam bez melatoniny
  • Odpowiedz
@Knaga_powrot: Nie, na linii nocnych zasuwasz na max czyli 90, u mnie w firmie jest sporo aut podkręconych, które jadą 93km/h ale one śmigąja z BDF Schenkera oraz na InPost - po prostu linia DPD, której robię jest tak zrobiona - 18 podstawienie na załadunek - 18:30 wyjazd, parę minut po północy przyjazd, wypinka naczepy pod rampą, podstawienie się pod naczepę, która jest ładowana na powrót ( czeka się przeważnie
  • Odpowiedz