Wpis z mikrobloga

#wislakrakow

Zamiast mieć kolejne kilkaset tysięcy na czysto z wyprzedanego stadionu, zostajemy z ogromną stratą i koniecznością upychania ludzi na inne sektory.

Oczywiście kumaci już wyzywają PZPN i chwalą oprawę: "hehe, fajne fajerwerki były, hehe". A do tego creme de la creme: "nie narzekaj, kasy ze zbiórek idzie też na kary". Tak, z pewnością - prędzej na doładowanie kont w więzieniach dobrych chłopaków z PDW.

Kolejny genialny argument: "jak Legia/Lech/ktoś inny tak zrobił, to kary były mniejsze". Były, bo odpowiada za to inny podmiot, czy Komisja Ligi, podchodząca to rac znacznie bardziej liberalnie niż Komisja Dyscyplinarna PZPN. Wystarczyło pomyśleć (wiem, kumaci i myślenie) i przypomnieć, jaką karę dostała Wisła za podobne pokazy na meczu z Katowicami - tak, była porównywalna, trzeba było upychać karnetowiczów na innych sektorach i miejsca po prostu brakło.

Rozumiem, że kumatym chodzi o to, żeby ich wyczyny było widać w TV, ale idąc na logikę (wiem po raz drugi, kumaci i logika), odpalisz oprawę i race w trakcie wyjścia na murawę i masz większą szansę, że realizator to pokaże, skoro i tak nic innego ciekawego się nie dzieje.

Inna kwestia, że taka kare zbiorowa jest absurdalna - rozumiem zamknięcie sektorów za bramkami, czyli miejsc wystrzałów, a co zawiniły sektory E i A, gdzie średnia wieku to koło 40 lat?
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Oczywiście kumaci już wyzywają PZPN i chwalą oprawę: "hehe, fajne fajerwerki były, hehe". A do tego creme de la creme: "nie narzekaj, kasy ze zbiórek idzie też na kary". Tak, z pewnością - prędzej na doładowanie kont w więzieniach dobrych chłopaków z PDW.

@Heero21: Nie wiem jak to jest, ale wiem, że raz się zmobilizowali i zrobili zbiórkę na karę. Może więcej niż raz? Nie wiem. Nie bronię nikogo, bo
  • Odpowiedz
  • 1
Nie wiem jak to jest, ale wiem, że raz się zmobilizowali i zrobili zbiórkę na karę. Może więcej niż raz? Nie wiem. Nie bronię nikogo, bo nawet jak by zapłacili karę, to odpalać nadal nie można.

@Reiter1906: kara to i tak małe p--o - mecz przy pełnych trybunach to ponad 1,1 mln przychodu, co przy kosztach na poziomie 500k (gdzieś Jaro wrzucał taką kwotę) daje 600k, czyli połowę miesięcznego budżetu
  • Odpowiedz