Wpis z mikrobloga

Hej. U nas w stodole okociła się obca kocica. Było cztery kocięta. Widzę, że już zabrała trójkę i zostawiła to jedno. Ewidentnie chore jest. Oczy ma takie zakiprawione jakby
Co można takiemu kociakowi dać żeby się mu polepszyło? Złapać się go nie da bo ucieka, a ja utykam na kolano, a mama za stara żeby złapać. Więc zawiezienie do weta odpada

Zdjęcie udało mi się zrobić jak kot do mleka szedł

#kiciochpyta #koty
ZartosXXX - Hej. U nas w stodole okociła się obca kocica. Było cztery kocięta. Widzę,...

źródło: kot taki

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Normalnie czystą szmatką i wodą przemyj te śpiochy bardzo delikatne. Możliwe że się rozmoknie i zejdzie. Złapać go trzeba sposobem, skoro idzie do mleka może da się go jakoś oswoić lub złapać.
  • Odpowiedz
@ZartosXXX: Skontaktować się z najbliższym schroniskiem, fundacjami lub gminą. Jeśli masz chęć zabrać go do weta to możesz próbować go jednak przekonać do siebie lub próbować go złapać na jedzonko.
  • Odpowiedz
  • 0
@srokaty: On nie podchodzi praktycznie, jak do mleka to tylko jak podstawione jest pod stodołę to sobie wyłazi spod stodoły

@fuurin Do schroniska dzwoniłem to mówili, że chorych nie przyjmują :/

@perestaltyka_jelit No wątpię żeby komuś się chciało, sroga wieś i nikt tu praktycznie zwierząt nie szanuje ehhh
  • Odpowiedz
@ZartosXXX: to zgłoś do gminy, mają oni obowiązek ogarniać bezdomne zwierzęta, w ostateczności idz na facebooka i pisz na okolicznych zwierzęcych grupkach, jak nie ma jakiś typowo bliskiego to nawet i na tych z najbliższego dużego miasta.
  • Odpowiedz
@ZartosXXX podeprzyj coś patykiem na sznurku i tym mlekiem, jak wyjdzie to ciągniesz za sznurek, pułapka opada i go masz. Albo pożycz żywołapkę od sąsiada i go tak samo odłowisz. Albo karton z drzwiczkami uchylanymi tylko do środka. Albo kawałek rury zaślepionej z jednej strony i mleko do środka, jak wejdzie zamykasz wyjście i go masz.
  • Odpowiedz
  • 0
@fuurin: Gmina raczej będzie miała wywalone, ja zgłaszałem że znaki wywrócone to nawet nie odpisali i w nosie to mają i dalej leżą znaki. Ale spróbuję. Facebooka nie mam

@srokaty Hm, dobry pomysł
  • Odpowiedz
  • 0
@srokaty: Ja mam dwa kotki to u mnie odpada, a wątpię żeby tu ktokolwiek chciałby kota bo jak pisałem, wieź w Polsce ź i ludzie nawet nie mają swoich kotów wysterylizowanych i później właśnie takie kotki małe cierpią ehh
  • Odpowiedz
@ZartosXXX: zostaw, oczy kocie sie same otwierają, nie na sile, moze kotka wrocic po niego jeszcze, przeciez 2 na raz nie bedzie niosla w pyszczku, zagladaj do niego, woda i cieple mleko chude, zadnych chrupek, to malutki kociak, zadbaj zeby mial cieplo i spokoj
  • Odpowiedz