Wpis z mikrobloga

Ciekawa sprawa w T-Mobile. Chciałem przenieść internet światłowodowy pod inny adres. Jakież było moje zdziwione, że mimo istnienia takiej usługi w przesłanym mi do umowie regulaminie (a konkretnie Zmiana adresu świadcz. Usług (pierwsza w ciągu danych dwóch lat) - usługa objęta opłatą za Abonament) dowiedziałem się, że konieczne jest bez kosztowe rozwiązanie obecnej umowy oraz zawarcie nowej umowy, na pełne 24 miesiące, na niekorzystnych dla mnie warunkach cenowych.

Nie pisałbym tego tutaj, gdyby nie to, że na moją prośbę o wskazanie punktu regulaminu który o tym świadczy usłyszałem, że są to "wewnętrzne ustalenia" firmy. Jaja jak berety. Może ktoś z obsługi T-Mobile chciałby zainteresować się tematem? Jeśli nie, jutro leci reklamacja.

#tmobile
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TheQuake: to i tak jest spoko, bo przynajmniej bezkosztowo. Vectra, jak chciałem przenieść usługę internetu z mieszkania do nowego domu, stwierdziła, że nie mogą tego zrobić, bo w domu jest światłowód, a w mieszkaniu miałem koncentryka i muszę rozwiązać umowę, zapłacić karę za zerwanie umowy i dopiero podpisać nową umowę xD W obu miejscach mają usługę, światłowód jest wprowadzony do domu (nexera), z ich strony konieczne byłoby tylko i wyłącznie
  • Odpowiedz
@TheQuake: rozwiązałem umowę, zapłaciłem karę umowną (jakieś grosze, bo Vectra liczy to jako iloczyn udzielonego rabatu i ilości miesięcy pozostających do końca zobowiązania, a "udzielony rabat" to różnica między cennikiem standardowym, a ceną promocyjną w ramach umowy terminowej - u mnie wyszło jakieś 150-160 zł, gdzie co miesiąc płaciłem 90 zł abonamentu) i poszedłem do Plusa (Netia), bo byli najtańsi w kontekście tego, co potrzebowałem, czyli minimum 800/100Mbit (finalnie dostałem
  • Odpowiedz
@TheQuake: do tej pory nie mogę wyjść z podziwu, że jakiś geniusz nie wpadł na pomysł, by po prostu anulować karę umowną nawet, jeśli zgodnie z ich wewnętrznymi systemami/regulacjami MUSI zostać wystawiona nota obciążeniowa. Skoro kierownik biura obsługi może ustalić indywidualną ofertę na internet (a miałem w Łodzi dwa lata z rzędu taką sytuację - nie podobała mi się oferta, więc poprosiłem o rozmowę z kierownikiem, który zaproponował mi dużo,
  • Odpowiedz