Pierwszy raz od długiego czasu jechałem samochodem w Polsce i mam pytanie. Wy tak żyjecie na codzień? Człowiek mieszkający w cywilizowanym państwie przy ograniczeniu do 50 w terenie zabudowanym jedzie maksymalnie 50 tymczasem tutaj zawodowe półmózgi jeżdżące ciężarówkami siedzą na zderzaku w odległości 5 metrów i trąbią przy wyprzedzaniu gdy jedzie się przepisowo. Cebula na drodze zachowuje się gorzej niż orki ze wschodu. Jadąc na odcinku 300 km zobaczyłem więcej patologii drogowej niż przez ostatnie 5 lat w Niemczech. #samochody #motoryzacja
@Michael_MD: bo jak jest ograniczenie do 50 to można jechac 60. Ale 60 to taka brzydka, nierówna liczba. Lepiej ją zaokrąglić. A matematyka wskazuje, że 60 zaokrągla się do 100.
@DziadLab: tego że na drodze między wiochami po za zabudowanym mam 90 na tempomacie a tir zaczyna trąbić i zjeżdża na przeciwległy pas żeby wyprzedzać xD
@Michael_MD, tak. Tudzież ja mam szczęście. Wczoraj przejechałem Polskę z zachodu na wschód i tylko pod Krakowem spotkałem degenerację umysłową. Jeżdżąc sobie wkoło komina, w tym najbardziej znienawidzonym, dolnośląskim odcinkiem A4, nie mogę narzekać na innych.
Cebula na drodze zachowuje się gorzej niż orki ze wschodu.
@Michael_MD: Nic dziwnego, bardzo często to jest cebula droga lub nawet orki ze wschodu albo innych krajów. Do tej pracy bardzo często idą prości ludzi którzy cale życie słyszeli ile to kierowca tira nie zarabia.
Czego nie rozumiesz w polskiej racji stanu?
XD
@cacyyy: art 19 pord
@Michael_MD: Nic dziwnego, bardzo często to jest cebula droga lub nawet orki ze wschodu albo innych krajów. Do tej pracy bardzo często idą prości ludzi którzy cale życie słyszeli ile to kierowca tira nie zarabia.