@emjot86: Z jednej strony brzmi jak próba trzymania obywateli pod butem, ale pokaż mi choć z 5 polskich projektów, które nie okazały się być zwykłym oszustwem
@kamil-wasniewski: raczej chodzi o to, ze jakakolwiek zabawa z programowaniem w krypto, gdzie ktos inny wchodzi w interakcje ze skryptem, mozne zostać uznana za nielegalny projekt.
@emjot86: Od prac komisji do wprowadzenia prawa w życie jest jeszcze długa droga i wiele może ulec zmianie. Ale prawda jest taka, że jedyny polski projekt z świata kryptowalut jaki przychodzi mi do głowy, który można by określić sukcesem to Aleph zero.
Cała reszta to oszustwa lub w najlepszym wypadku zwykły skok na kasę.
@emjot86: jest mowa o licencjach niemieckich - to znaczy ze u niemców tez trzeba po prostu miec licencje i po prostu ujednolicaja prawo czy w polsce te licencje to ma byc cos innego?
@kingbruceleekaratemistrz: to już musisz niemcow spytac, czy tam tez za wyslanie swojego tokena kumplowi w czasie nauki programowania jest kara bezwzglednego wiezienia.
@emjot86: z tego co wygooglowałem to maja tylko DO 5 lat pudła bez okreslenia minimum. Aczkolwiek to jest prawo ogolnie unijne bo ta sama dyrektywe po prostu państwa implementuja wiec gadanie ze to zabije krypto to takie p--------y moim zdaniem bo jak chcesz robic legal to czy tak czy tak musisz miec licencje.. To takie gadanie - ze no ale w niemcach kara potencjalnie bez pudła a u nas za
@emjot86: w jaki sposób ta poprawka wprowadza obligatoryjne więzienie? Bo wątpię patrząc na rozpoczęcie zdania od "albo" oraz na to, że dodano tylko minimalny próg do tego, co już było.
Trafiło i na mnie: będąc ostatnio na morzem trafiłem na obsługę z GEN Z. Ja- poproszę gofra z cukrem pudrem. GenZ pozbawionym życia głosem- nie ma Ja- czyli nie ma gofrów, dobra to coś innego GenZ- są Ja-są gofry? GenZ-tak
https://x.com/krzysztof_piech/status/1966249580896674072?t=PoseIqxpv3miXY1jS1tSaw&s=19
#kryptowaluty
źródło: 1000011030
Pobierzźródło: 1000011032
PobierzNo i pewnie rozwiazanie zagadki:
źródło: 1000011034
PobierzAle prawda jest taka, że jedyny polski projekt z świata kryptowalut jaki przychodzi mi do głowy, który można by określić sukcesem to Aleph zero.
Cała reszta to oszustwa lub w najlepszym wypadku zwykły skok na kasę.
źródło: 1000011037
PobierzCo to za dziadek w ogóle xD
przestępcy robią z tablet kojny na blackchainie