Wpis z mikrobloga

Tourist.Bus.Simulator-SKIDROW

Skidrow udało się zcrackować grę z Denuvo! Tylko istnieje jeden haczyk - to 7-letni staroć. Jeszcze te łamagi mają czelność rzucać wyzwanie Empress do usunięcia najnowszej wersji zabezpieczenia xD.

Już w przeszłości raz złamali prostszą odmianę tego drm-u i przechwalali się co to nie oni. Oczywiście nic dalej produktywnego z tego nie wynikło. Empress ich wyśmiała, a oni oskarżyli ją o bycie Voksim. Odpowiedziała im, ale po tym już przestała być aktywna w 2023 i odtąd nikt już nie łamie nowego, podkreślam - nowego Denuvo.

#piratujo #piractwo #torrent #denuvo #gry
zaye93 - Tourist.Bus.Simulator-SKIDROW

Skidrow udało się zcrackować grę z Denuvo! Ty...

źródło: Tourist.Bus.Simulator-SKIDROW

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@anusiaks: Nie wiadomo nic na pewno, po oskarżeniu ze strony Skidrow przestała łamać gry. Może to prawda, że Empress to Voksi. A jego podobno zgarnęła kiedyś policja w Bułgarii. Niby dalej udziela się na telegramie, ale być może ktoś się pod nią podszywa. Nie wierzę, że wróci jak ją teraz wywołali.
  • Odpowiedz
@zaye93: SKIDROW mają "przerwę" i w zasadzie to są tylko grupą poboczną bo i tak masz RUNE vs TENOKE jak chodzi o większe gry.

EMPRESS nie łamała. Ona bypassowała Denuvo.

Więc się pobawili, p
  • Odpowiedz
@LlamaRzr: Tak z ciekawości - nieraz denuvo jest usuwane z gier ktore je posiadają.

Te zabezpieczenie jest ręcznie usuwane przez jakiegoś człowieka - czy mają jakiś program specjalny do zdejmowania tego zabezpieczenia ?
  • Odpowiedz
@zaye93: Ja wiem czy takie łamagi z Skidrow ? Złamać grę z denuvo to nie takie proste - choćby gra była z 2018 roku.

Lepsze to niż nic. W ostatnim czasie żadna inna gra nie została scrackowana, choćby z 2019 roku.
  • Odpowiedz
  • 1
@anusiaks: Ostatnim razem też się przechwalali, a ostatecznie przez dwa lata nie poczynili żadnego postępu. Nie szanuję tej grupy z wielu powodów: popierania korporacji, kradzieży emulatora steam z P2P, podważania osiągnięć innych grup takich jak Codex, Cpy, a wcześniej nawet Reloaded. A najbardziej dlatego, że chcieli zakazać w scenie wstawek gier z Denuvo, bo niby tylko omijają, a nie usuwają zabezpieczenie.
  • Odpowiedz
@anusiaks: Oficjalnie po prostu strzelam ze mają buildy przed dodaniem denuvo / zwyczajnie je usuwają bo wiedzą co z tym zrobić.
Gra zazwyczaj jest spatchowana wtedy więc no... jest im łatwiej chyba.

No i jednak teraz jest to model subskrypcyjny, a kiedyś Denuvo kupowałeś raz, więc poniekąd było taniej dla devów.
  • Odpowiedz
Jest w ogóle jakaś szansa że złamią nową Mafię? Kupiłem, przeszedłem, ale jestem ciekaw jak chodzi bez Denuvo.
  • Odpowiedz
  • 0
żądania skidrow wobec empress:

- NO CRACKFIXES, do it perfect from first time.

tymczasem skidrow:

Tourist.Bus.Simulator.CRACKFIX-SKIDROW
  • Odpowiedz
  • 0
@SilverDragon: Nie ma na to dowodów, tylko przesłanki. Po pierwsze Empress przestała wydawać cracki po tym oskarżeniu. Po drugie potwierdził to Masquerade - znany repacker i moderator cs.rin.ru. Z drugiej strony Voksi dementował te pogłoski. Również prezentował zupełnie inną postawę - był przyjazny wobec społeczności piratów, nawet nagrywał na youtube poradniki jak łamać denuvo xD. Natomiast Empress miała swoje odklejki i wyzywała wszystkich dookoła.
zaye93 - @SilverDragon: Nie ma na to dowodów, tylko przesłanki. Po pierwsze Empress p...

źródło: 25-10-05_Photos_25-09-26_Discord_#general__CrackWatch_-_Discord_61_630

Pobierz
zaye93 - @SilverDragon: Nie ma na to dowodów, tylko przesłanki. Po pierwsze Empress p...
  • Odpowiedz