Wpis z mikrobloga

Jakie macie doświadczenia z Community Fiber? Od czerwca mam duże problemy z virginem do tego stopnia że musiało się oprzeć o Communications Ombudsman który wydał decyzję i będę wypowiadał z nimi umowę. Rozważam ten Community Fiber bo oni nie używają tych samych linii co virgin, ewentualnie jakieś 5G, na pewno nie Sky czy BT.
#londyn #uk
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dwa_koty_kastrowane: Zobacz jeszcze YouFibre. A jaki problem konkretnie był z virgin? Ja miałem niestabilne łącze i mi wymienili skrzynkę na fibre do samego domu i teraz śmiga bez problemów. I jak mi się umowa kończyła i chcieli 3x więcej to wypowiedziałem i dostałem2x szybsze łączę za cenę którą miałem do tej pory. W sumie za 50p mniej. Ale było trochę nerwów z ich obsługą klienta. Za to team od kończenia
  • Odpowiedz
@dwa_koty_kastrowane miałem , dwadzieścia godzin . Zainstalowane w piątek po południu , w sobotę przed południem nagle przestało działać .
Kontakt z infolinia - zresetować router bla bla bla - nie działa .
Rozumiem, wyślemy inżyniera do 2 tygodnii aby sprawdził co jest grane .
Dziękuję - chciałbym zrezygnować .
Nawet nie chcieli aby zwrócić sprzęt .
  • Odpowiedz
@Jofiel Z virginem mam taki problem ze działa działa działa i nagle jakbyś odłączył kabel od routera na 10-30 sekund i znowu działa. Ich własna strona pokazuje że pod moim postcodem (a to ze dwie ulice ~40 domów) jest problem (intermittent broadband connection) i tak od czerwca. Wysyłają fachure do naprawy, potem pokazuje że naprawione a problem zostaje. Nie tylko ja to mam na tej ulicy. Stwierdziłem że mam dość i
  • Odpowiedz