Wpis z mikrobloga

#przegryw boje się, że po śmierci jest to całe chrześcijańskie niebo, piekło, sąd. W życiu. Naprawdę, ktoś z tagu #przegryw wierzy w takiego sadystę, jakim jest jehowiec? Naprawdę? To chyba jakieś failed normie.

Otwarcie bluźnie i nienawidzę kościoła, oby im jak się najgorzej wiodło.

A najbardziej boje się reinkarnacji. Mam nadzieję że po śmierci jest jedynie nic. Chociaż szczęśliwie nie muszę sprawdzać, zostało mi jeszcze z 50 lat życia, a potem może matrix?
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Big_Bocchers: Większość chrześcijaństwa została wymyślona w odpowiedzi na zmiany materialne kościoła i wierzących. Od bycia dyskryminowaną mniejszością do bycia religią, która utrzymywała i legitymizowała cały feudalizm i imperium.

Czytając historię jesteś w stanie dla każdej drobnostki w chrześcijaństwie znaleźć powód materialny dla którego została wprowadzona, to samo można powiedzieć o każdej religii i wierzeniu na świecie. Po śmierci nie ma nic.
  • Odpowiedz
@vvn81 ja to muszę mieć nadzieję, że jednak coś jest po śmierci, bo tak robić magika po to by przestać w ogóle istnieć jest trochę słabe

Jbc to nie chce się zabić więc proszę nie wzywać policji
  • Odpowiedz
@vvn81: a może po prostu za mało przebywasz sama ze sobą, tak w ciszy zupełnie.

nom ale nie ma jakis podstaw aby wierzyc ze cos jest ale w sumie nie ma tez podstaw aby myslec ze nic nie ma

Jak to powiedział jeden z największych filozofów "wiem że nic nie wiem", to zdanie choć brzmi głupio to jest dobrym punktem wyjścia, a ten filozof lubiał trolować ludzi pewnych swego, takich
  • Odpowiedz
  • 0
@vvn81: Wszystko jest po prostu po śmierci, nikt nie znika. Są duchy, zjawiska paranormalne i życie po śmierci. Jak wyjaśnisz, że zmarli dali nam znaki a gdy umrzesz to się zdziwisz? Nie wprowadzaj ludzi świadomie w błąd.
  • Odpowiedz
  • 0
@Big_Bocchers: Wszystko jest po prostu po śmierci, nikt nie znika. Są duchy, zjawiska paranormalne i życie po śmierci. Jak wyjaśnisz, że zmarli dali nam znaki a gdy umrzesz to się zdziwisz? Nie wprowadzaj ludzi świadomie w błąd.
  • Odpowiedz