Wpis z mikrobloga

@Korax: ech... Za tą fasadą troski o innych po prostu sam nie lubisz psów albo coś innego. Dla mnie to już męczące, więc po prostu skończmy na tym, ok?
  • Odpowiedz
  • 0
@AstroBoy Stoi za tym troska o mnie i dzieci. Bo już miałem nieprzyjemne zdarzenia z psami i ich właścicielami. I jakoś zdrowie swojej rodziny i znajomych stawiam wyżej niż samopoczucie egoistycznych psiarzy.
  • Odpowiedz
@Korax: Dobrze rozumiem to i szanuję twój punkt widzenia. Nie zmieni to jednak faktu, że nie jest to "co lepsza" i mówienie "lepiej żeby cierpialo X niz Y" miało lepsze rozwiązanie. Wciąż jednak uważam, że każdy wybór psa i jego tresura to głównie właściciel jest za niego odpowiedzialny, doedukować się o rasie, obserwować moze nawet na żywo psy z tej rasy jak sie zachowuja w roznych warunkach. Zanim wzialem swojego
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@AstroBoy Ja nie jestem za zakazem posiadania psów czy innymi absurdalnymi pomysłami. I uważam że już mamy przepisy które by pomagały w rozwiązaniu tego problemu tylko nie są one egzekwowane a kary za małe. Gdyby wprowadzi grzywnę 5000 zł za pogryzienie i 1000 za brak kontroli nad psem i faktycznie to egzekwować to by się okazało że wielu właścicieli jedna się uczy jak opanować psa. Podobnie jak z wprowadzaniem psów do
  • Odpowiedz