Aktywne Wpisy

kre-dens +82
Ogladam wlasnie Kanal Sportowy, który prowadzi naklejka na kibel, a gosciem jest Milik. I co wlasnie powiedzial odklejony Areczek:
"nie jestem gotowy teraz na polska lige, chcialbym pograc jeszcze na takim poziomie jak wczesniej"
Przypominam, chlop ma 32 lata, ostatni powazny mecz 2,5 roku temu, gol? To trzeba do kronik historii Juventusu spojrzec.
I ten komentarz z czatu doslownie w samo sedno! :D
#mecz #pilkanozna #kanalsportowy
"nie jestem gotowy teraz na polska lige, chcialbym pograc jeszcze na takim poziomie jak wczesniej"
Przypominam, chlop ma 32 lata, ostatni powazny mecz 2,5 roku temu, gol? To trzeba do kronik historii Juventusu spojrzec.
I ten komentarz z czatu doslownie w samo sedno! :D
#mecz #pilkanozna #kanalsportowy
źródło: arek
Pobierz
thority 0
Jprdl was ten tag #konkursnanajbardziejgownianymemznosaczem naprawdę bawi?!

Hej Mirki! Czy ktoś z Was ma może podwójne obywatelstwo (polsko-amerykańskie) i działa w temacie #gielda #inwestycje w Polsce? Mam parę pytań, bo okazało się, że nie jest to taka łatwa sprawa przy próbie założenia #xtb ;) #usa #podatki #ikze
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Z ciekawostek
1. Pko bp co roku mi wysyla pisma, ze mam obywatelstwo usa i żeby podać im moje dane amerykańskie. Póki co olewam temat, bo wysyłają nie poleconym
2. Z tego co gadałem z prawnikiem to amerykanie nie wiele mogą tu zdziałać. Ale sugerował aby zgłosić do irs wszystkie banki które sie o to upominają.
3. Przez problemy z obywatelstwem
@hrabia_ponimirski dzięki, ale nie chodzi mi o kwestie stricte rozliczenia/zwolnienia z podwójnego opodatkowanie, tylko możliwość zakupu instrumentów finansowych w Polsce przez osobę mającą
Pamiętaj, że o ile w Europie zazwyczaj rezydencja podatkowa zależy od głównego miejsca pobytu (np. Polak mieszkający na stałe w Czechach będzie się rozliczał tam). To w przypadku USA rezydencja wynika z obywatelstwa - mając obywatelstwo USA zawsze jesteś rezydentem podatkowym USA i masz obowiązek się tam rozliczać - to że masz dodatkowo inne obywatelstwo, czy że
Komentarz usunięty przez moderatora
A co do bossy to ciekawe, bo ja zakladalem przez neta IKE i IKZE i poki co nie mialem zadnych zazalen od nich, ze jestem z USA. Albo mialem szczescie i udalo mi sie zalozyc, zanim zaostrzyli procedury.sprawdzania klientow. Swoje dane potwierdzalem zapewne przelewem z SANTANDERa, bo tam mam konto od
Miejsce urodzenia w USA to jest US indicia i nie wyjaśnienie tego skończy się zaraportowaniem konta do amerykańskich organów
Masz obowiązek zgłoszenia do FinCEN i IRS zagranicznych kont i innych aktywów - FBAR (FinCEN Form 114) i IRS Form 8938