Aktywne Wpisy

asdfghjkl +17

tommmekk +307
Witam z dzisiejszego spaceru
Pogoda wiosna, trochę pada temperatura 10 stopni nie jest źle...😁
Dziękuję cały czas za wsparcie
https://zrzutka.pl/z/tomaszleczenie
Pamiętajcie że,
Między innymi dzięki Wam jestem tutaj gdzie jestem....
Pozdrawiam serdecznie
Pogoda wiosna, trochę pada temperatura 10 stopni nie jest źle...😁
Dziękuję cały czas za wsparcie
https://zrzutka.pl/z/tomaszleczenie
Pamiętajcie że,
Między innymi dzięki Wam jestem tutaj gdzie jestem....
Pozdrawiam serdecznie
źródło: 1000009262
Pobierz

Wyjaśnijcie mi pewną rzecz:
Państwo i rząd ma mieć jak najmniej urzędników, jak najmniej pieniędzy, jak najmniej kompetencji i władzy i jak najmniej ingerować w życie obywateli i jak najmniej od nich chcieć.
Jednocześnie jak coś groźnego i poważnego się wydarzy, to rząd ma działać szybko, profesjonalnie, ma być cała masa ludzi gotowych do działania natychmiast, mają być gotowe, plany, procedury i rząd ma pokazywać ogromną sprawność.
Zauważyłem, ze ludzie krzyczący o "państwie z kartonu" podzielają jednocześnie te dwa sprzeczne oczekiwania. Więc jak to jest?
#pytanie #przemyslenia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
1. Wydaje ci się że to ci sami ludzie chcą dwóch sprzeczności, bo przeczytałeś to np. na wykopie, a tu są ludzie którzy mają różne poglądy
2. Ludzie chcą mniej pieniędzy i mniej ingerencji w kwestii X, a więcej pieniędzy i ingerencji w kwestii Y.
3. Niektórzy ludzie są głupi i p------------ą się i są niezadowoleni ze wszystkiego, więc nie ma sensu się zastanawiać nad
Wogole tu dla mnie przebiega oś sporu miedzy libkami a socjalistami; dla liberala katalog zadań państwa to głównie zadania związane z bezpieczenstwem: zewnętrznym, wewnętrznym, prawnym. Socjalista zas uwaza że państwo ma również zadania opiekuńcze
Szczerze mówiąc jak kandydatka z tindera czy reala sie okazuje ze pracuje w państwowce to już nabieram pogardy
Ngo ten sam chlew. Wszędzie gdzie ludzie wydaja nieswoje pieniądze nie ma miejsca na produktywność i gospodarność
To nie od liczby zależy, tylko jakie polecenia dostaną. Więc na tę chwilę, im ich mniej, tym lepiej, mniejsza szansa, że zaszkodzą i trochę taniej.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: