Aktywne Wpisy

Fantomo +14
Chuop znowu spać nie może więc chodzi i pije bo co mu zostało
źródło: 1000023962
Pobierz
luxkms78 +6
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000023962
Pobierz
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Diptyque Tam Dao Eau de Parfum. Otwarcie jest ostre, ze świeżo korzennym akordem i wyraźną nutą kolendry. Oprócz tego odbieram czarny pieprz, choć nie jest on wypisany w nutach oraz cyprys. Obecne są od początku również drzewne nuty, cedr i drzewo sandałowe. W drydownie pojawia się też trochę piżma.
Zapach przypomina w pewnym stopniu Comme des Garcons Wonderwood. O szczegółach się jednak nie wypowiem, ponieważ nie mam już odlewki CDG. Kompozycja jest mocno drzewna, dość elegancka i liniowa. Wiele się w niej w zasadzie nie dzieje i niestety parametry są bardzo słabe. Projekcja od początku jest subtelna, a perfumy trzymają się na skórze jakieś cztery godziny.
Podsumowując, Tam Dao jest ładnym i poza samym otwarciem spokojnym zapachem, choć może być nieco nudny dla osób oczekujących bardziej złożonych kompozycji. Mi się podoba, ale w tej cenie oczekiwałbym lepszych parametrów. Jednocześnie Wonderwood sprawił na mnie lepsze wrażenie. Jego parametry są tak samo żenujące, ale wygrywa ceną i z tej dwójki prędzej poleciłbym CDG. Ocena końcowa 6/10
Zapach 7/10
Projekcja 2.5/10
Żywotność 3.5/10
Jakość/Cena 4/10
pozostałe recki
źródło: TamDao
Pobierz@Frufruf: Diptyque moment