Aktywne Wpisy

BlackpillMonster +31
Uwielbiam te posty "AI mnie nie zastąpi bo moja praca wymaga KREATYWNOŚCI i ZROZUMIENIA BIZNESU" xD
Serio, to jest najczystsze copium jakie widziałem od czasów "nauczę się programować i będę zarabiał 30k". Pamiętacie jak taksówkarze mówili, że Uber nigdy nie wejdzie do Polski? Albo jak kasjerki w Biedronce śmiały się z kas samoobsługowych?
"Ale AI nie rozumie kontekstu!" - nie musi. Wystarczy, że jeden senior z Cursorom/Claude/Codexem zrobi robotę pięciu juniorów. A potem przyjdzie
Serio, to jest najczystsze copium jakie widziałem od czasów "nauczę się programować i będę zarabiał 30k". Pamiętacie jak taksówkarze mówili, że Uber nigdy nie wejdzie do Polski? Albo jak kasjerki w Biedronce śmiały się z kas samoobsługowych?
"Ale AI nie rozumie kontekstu!" - nie musi. Wystarczy, że jeden senior z Cursorom/Claude/Codexem zrobi robotę pięciu juniorów. A potem przyjdzie

Tymczas0wy +133
źródło: Bez nazwy-1
Pobierz

- „Proszę zeskanować jeszcze raz”
- „Proszę odłożyć produkt”
- „Zła waga produktu”
- „Wezwano obsługę”
I nagle okazuje się, że obsługę trzeba sobie wyszarpać ze zwykłej kasy, bo jedyna osoba na sklepie, która to ogarnia, właśnie ma kolejkę na pół kilometra i.
Moim zdaniem powinno być tak: skoro sklep decyduje się na wprowadzenie kas samoobsługowych, to musi przy nich stać dedykowany pracownik, który nie jest w tym samym czasie uwiązany do zwykłej kasy. Bo inaczej zamiast usprawnienia mamy absurd, klient obsługuje sam siebie, a i tak czeka dłużej niż w tradycyjnej kolejce.
Niech wybiorą: albo to jest faktyczna alternatywa i działa płynnie, albo niech nie udają, że rozwiązali problem kolejek magicznymi ekranami dotykowymi.
#kasysamoobslugowe #lidl #biedronka
@zaxcer: No i tak masz w cywilizowanych sklepach jak Auchan czy Lidl.