Wpis z mikrobloga

#lekkoatletyka ciekawe czemu nagle w lekkiej wszystko totalnie padło, czy kwestia szkolenia, czy kasy, czy gorsze pokolenie które poszło do tych sportow, szykuje się najgorszy występ w historii
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@OdcienZieleni: niestety będzie tylko gorzej. Do głosu zaczyna dochodzić pokolenie, które nie zna świata bez internetu, za to zna świat bez sportu i wyjścia na dwór z rówieśnikami. Już jak ja chodziłem do szkoły zwolnienie z wf, bo mój synek się spoci w szkole było standardem. Jesteśmy najszybciej się tuczącym narodem świata (jeśli chodzi o dzieci). Samorządy zamiast pompować pieniądze w wynagrodzenia dla średnich piłkarzy z zagranicy grających w ekstraklasie,
  • Odpowiedz
  • 1
@Mr_freeman: ale jaki jest sens kogoś szkolić w rzucie młotem? To jest durny sport, ani to rozrywka ani promowanie zdrowia. Przeciętny człowiek ogląda to raz na 2-4 lata.
  • Odpowiedz
@Mr_freeman: tzn trochę też racja ale jak się popatrzy na USA to tam lekka nadal bardzo mocna. A jeśli chodzi o net i obżeranie to ciężko o gorszy kraj ...
  • Odpowiedz
@rydzo: Tam masz ponad 300 milionów osób (nie wiem ile w wieku szkolnym ale stawiam że ponad 10 razy tyle co u nas). Mają niebywałą bazę sportową w szkołach. Jest tradycja, że sport w życiu szkoły jest dość silnym akcentem. Dobry przesiew potencjalnych talentów, potem studia i stypendia, trenowanie z najlepszymi. Plus wpajany od gnoja mental zwycięzcy i najlepszego narodu świata. Do tego miks genów z całego świata, co daje
  • Odpowiedz
@wiktor-wkpl @Mr_freeman: Słabsze i mniej zdyscyplinowane pokolenie to główny powód, natomiast wielu nie docenia tego jak ogromny postęp niektóre kraje zanotowały w lekkiej. Siłą rzeczy wzrosła więc konkurencja w walce o medale. Kiedyś na poważnie bawiło się w LA oraz inwestowało w nią kilkanaście krajów. Reszta była daleko z tyłu i bazowała na jednostkach. Teraz to już zupełnie inna historia, a do tego dodatkowo tworzą się międzynarodowe grupy treningowe,
  • Odpowiedz