Wpis z mikrobloga

@assninja w polsce ten psycholog to zart. Ja robilem testy na iq pozniej wlasnie czy pije czy sie leczylem i tyle... Chyba ze na tych testach wychodze ze cos z czlowiekiem nie tak..
  • Odpowiedz
@19ludwik91 Na razie psycholog to też żart, ale wszystkie pozwolenia, wydane obecnym trybem staną się czasowe zapewne na 5 lat wraz ze znacznie bardziej wnikliwymi testami praktycznymi i psychologicznymi.

Btw. Starostwo obecnie wg. ustawy ma 6 miesięcy na wydanie pozwolenia.
  • Odpowiedz
@19ludwik91 6 msc to termin administracyjny w którym musza się wyrobić. Tak jak w Polsce 1 msc a w szczególnych przypadkach, po poinformowaniu 2 msc. W Austrii zależnie od miejsca może to trwać tylko 10 dni, choc w przypadku obcokrajowca będą wysyłać zapytania do Polski na bank więc zejdzie się dłużej.
  • Odpowiedz
  • 0
@zeMadafaka cel posiadania muszę podać.
Chce kupić ten pistolet/rewolwer ( jakoś tak mnie ciągnie do rewolweru) do obrony własnej w obrębie własnej nieruchomości.

Co do braku egzaminu też się zdziwiłem. Były kolega z pracy( Austriak ) robił właśnie w Graz w jakimś sklepie kurs i z tego co pamiętam to miał tam jakąś formę egzaminu. Ale nie pytałem dokładnie.
  • Odpowiedz
@zeMadafaka A no zamordyzm magazynki maksymalnie 10 nabojów brak tłumików, w niedalekiej przyszłości wszelkie pozostałe części broni, tłumiki na pozwolenie tak jak chwyty brak możliwości sprzedaży między osobami prywatnymi ale rozumiem że tobie to nie przeszkadza i nadal twierdzisz że będzie lepiej niż w Polsce. To ostatek tych czasów.
  • Odpowiedz