Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

P-----C EKONOMICZNA XDDDD niech one się w te puste łby p-------ą raz a porządnie xDDDD

@Moonman: niby co w tym śmiesznego? Niezaleznie od płci jak sie tworzy 1 gospodarstwo to nie powinno byc wydzielania przez jedną ze stron pieniędzy. Niezależnie od podziału obowiązków. One też oczywiscie mogą byc niesprawiedliwie rozłożone, ale to się nie wyklucza. K---a co za różnica czy jedno pracuje, a drugie zajmuje siędomem czy dziecmi XD Serio
  • Odpowiedz
  • 0
@JonaszSynGrazyny

Panowie nie wiem czy to akurat tak nazywać czy nie. Ale znam taka parę .. i nie ona nie jest w ogóle sponsorowana. Są małżeństwem, oboje dobrze zarabiają i wiem, że jest j----a o zakupy a w tym czasie koleś w--------a sobie np 200e na tshirt

Widocznie koleś pilnuje budżetu. Jakby ona dodatkowo wydawała 200e na t-shirt to mógłby się nie spinać
  • Odpowiedz
@jfrost: Panowie nie zenic sie i tyle
Znajomy poszedł za znety i p-----c ekonomiczna do aresztu. W skrócie, on urzędnik od 30lat na tym samym stanowisku pensja 4k. Corka 14l depresja, zona depresja od porodu, mają go za nieudacznika. Wolny czas ew. trochę pograć lubi. Matka mu umarła to całość kasy po niej przelal na konto żony. Po 3 latach ogarnął ze nie ma juz tam pieniędzy ( ze niby
  • Odpowiedz
Niezłą Kambodżą umysłową trzeba być żeby porównywać dorosłą wolną kobietę z dzieckiem trzymanym siłą w piwnicy

@In_thrust_we_trust: niezłą kambodżę umysłową trzeba mieć, żeby wypowiadać się na temat sprawy, o której nie ma się zielonego pojęcia xD
  • Odpowiedz
Poza rachunkami, kasa na psy, auta i jakieś obowiązkowe rzeczy nie mamy wspólnych pieniędzy i nie wyobrażam sobie po tylu latach inaczej.

@JonaszSynGrazyny: czyli nie masz rodziny tylko współlokatorkę. Takie fakty.
  • Odpowiedz
@wcfilmowe: tak bo ty właśnie ustaliłes, że takie są fakty. Bo mamy wspólny hajs na rachunki i niezbędne rzeczy a resztę co zarabiamy mamy jako swoje oddzielne pieniądze to nie mam rodziny tylko współlokatorkę. Bo rodzina czyni nas trzymanie razem kasy.. kij tam kupiliśmy razem, wspólnie dom, od 10 lat mamy się znakomicie i mamy naprawdę udane życie, ale wlasni legło w gruzach bo mi wykopek powiedział, jak nie mamy
  • Odpowiedz
@JonaszSynGrazyny: ale się zesrałeś xD żyjcie sobie jak chcecie, bylebyście szczęśliwi byli, czego wam oczywiście życzę z całego serca. Dla mnie rodzina to jedność, co moje to twoje, tak rozumiem małżeństwo, rodzicielstwo i tak też żyję. Ale też daleko mi do obecnego konsumpcjonizmu, więc może to co mówię jest dla dzisiejszego pokolenia jakieś archaiczne. Sorki, jeśli poczułeś się urażony, to był tylko żartobliwy przytyk dziada, peace ( ʖ
  • Odpowiedz
@wcfilmowe: no ja mam 46 moja partnerka 42 więc nie jesteśmy nowe pokolenie. Ot w złym miejscu zabrzmiales jak zabrzmiales. Widzisz dla ciebie tak, dla mnie inaczej - choć nie czuje jakoś żeby co jej nie było moje czy na odwrót w kwestiach calosciowych. Nie ma właśnie w tych sprawach jednego faktu". 5
  • Odpowiedz
@jfrost: każdy ojciec zjadający resztki po dzieciach wie co to p-----c ekonomiczna, każda matka zajmująca sobie żeby dzieci miały w co się ubrać tez wie co to p-----c ekonomiczna, dzieci albo p-----c ekonomiczna, wybór należy do nas.
  • Odpowiedz
@wcfilmowe:

żeby wypowiadać się na temat sprawy, o której nie ma się zielonego pojęcia xD

Chyba nie do końca zrozumiałeś, że chodzi o tworzenie analogii na takim poziomie, a nie o to jaka konkretnie była sytuacja w opisywanym związku

Już załapałeś czy za głupiutki móżdżek?
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust: no i ty kompletnie tej analogii nie zrozumiałeś, bo g---o wiesz o czymkolwiek.
Ale wujek wcfilmowe to dobry wujek, więc ci wytłumaczy jak małpie i jeśli bardzo się postarasz to może jakimś cudem zrozumiesz.
Elisabeth Fritzl została uwięziona przez ojca zwyrola gdy była już dorosła, nie jako dziecko.
Miała wiele okazji by uciec, jednak za każdym razem postanawiała zostać, bo bała się o dzieci (część z nich żyła z
  • Odpowiedz
Miała roczmikowo 18 lat - z--------e dorosła osoba

@In_thrust_we_trust: oj jak się sypie argumentacja xDD nagle 18 to nie jest dorosła osoba w urojonym świecie bez argumentów xD

Dodajmy do tego relację corka-ojciec która nakazuje dodania uległości i posłuszeństwa młodej
  • Odpowiedz