Wpis z mikrobloga

@siadatajta ale to, że pies jest inteligentny nie zmienia faktu, że ma bardzo wysoki popęd łowiecki. A bordery obecnie ma bardzo wiele problemów, ponieważ większość czasu siedzi w mieszkaniu, i każdy uciekający ptak, kot, wiewiórka ,samochód, rower hulajnoga, czy biegające dziecko, może być potraktowane jako łup.
  • Odpowiedz
@Andrzej_Tate: ogólnie to dzisiaj do mojego psa podeszły 2 dziewczynki które były niewiele starsze, spytały czy mogą pogłaskać to powiedziałem że tak, ale na końcu się mocno w niego wtuliły... ich mama stała za nimi... ja bym nie pozwolił dziecku przytulić obcego psa.
  • Odpowiedz
Luzem puszczony pies przestraszy/ ugryzie kogoś, no to wina tylko i wyłącznie po stronie opiekuna psa. Nie ma znaczenia co ta druga osoba zrobi.
Jeżeli ktoś nagle wymyśla pogłaskać psa który jest na smyczy, bez żadnego zapytania, a pies go u-------i to wina jest tego durnia.
Tak samo wina jest osoby ktora opiekuje się dziećmi, a któryś dziecko pobiegnie do psa i zacznie szarpać, przytulać czy nawet się drżeć obok psa. Ta
  • Odpowiedz
@Vitarelo: mój wystarczy że usiądzie i każdy z automatu go przytula bo lubi być głaskanym, jest spokojny i wygląda jak pluszak. Ale pierwszy raz dzisiaj zdarzyło mi się to od nieznajomego, i gdzie obie dziewczynki razem wzięte ważą mniej niż pies. Jak byłem na dniu dziecka i sobie stałem rozmawiając ze znajomymi to jakaś dziewczynka też mnie spytała czy może pogłaskać, a po minucie zebrało się więcej dzieci i były
  • Odpowiedz