Ale Tusk to fachowiec, wchodzę na stronę dewelopera a tam ceny!
Aż mi się słabo zrobiło jak sobie przypomniałem, że pare lat temu musiałem dzwonić i prosić o informacje o cenach albo pisać masowo maile a zdarzało się nie dostać odpowiedzi ( ͡°ʖ̯͡°)
@H_266: Taki fachowiec, ze prawdopodobnie gdyby trzaskowski zostal prezydentem, to juz za rok mielibysmy jakis fajny program wspierajacy bogaczy, developerow i posrednikow nieruchomowsci xD A tak chociaz zostalo to przelozone na po 2027 ehhh
@B12477: Z trzaskiem mogliby to zrobić już teraz, a tak nie ma szans, że w ogóle taki projekt by teraz przedstawili, po prostu zostałoby to zawetowane, a w mediach z nawrockiego robiliby obrońce zwykłych ludzi i przeciwnika wysokich cen nieruchomości, co by jeszcze bardziej pisowców umocniło
No a co do tego, że po 2027 wleci program to racja, ale jak obstawiam tak po około roku, aby też nie wyglądało to
@B12477: Obawiam się, że pod tym względem PiS PO jedno zło. Tusk nie dał rady wprowadzić, bo w przeciwieństwie do PiS nie miał swojego długopisu, przepraszam prezydenta i nie ma jak tego zrobić bezproblemowo, a nie dlatego że jest jakiś wybitnie anty-deweloperski. Trzymał tyle Paszyka w MTiR, który pchał dopłaty, myślisz, że biedaczek Tusk nie wiedział kogo tam trzyma?
Taki fachowiec, ze prawdopodobnie gdyby trzaskowski zostal prezydentem, to juz za rok mielibysmy jakis fajny program wspierajacy bogaczy, developerow i posrednikow
Fakty są takie że to wprowadził aktualny rząd, trzaskowski nie jest prezydentem a do tego mamy ustruj parlamentarno-gabinetowy nie prezydencki, więc prezydent nie jest w stanie żadnej ustawy samemu przepchać.
Aż mi się słabo zrobiło jak sobie przypomniałem, że pare lat temu musiałem dzwonić i prosić o informacje o cenach albo pisać masowo maile a zdarzało się nie dostać odpowiedzi ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#nieruchomosci
No a co do tego, że po 2027 wleci program to racja, ale jak obstawiam tak po około roku, aby też nie wyglądało to
@B12477: Akurat tą ustawę przepchali zanim Batyr objął władzę, on teraz stosuje tylko obstrukcje, więc nie było by tej ustawy.
@ChuopSkiChuop: "Co by było gdyby"
Fakty są takie że to wprowadził aktualny rząd, trzaskowski nie jest prezydentem a do tego mamy ustruj parlamentarno-gabinetowy nie prezydencki, więc prezydent nie jest w stanie żadnej ustawy samemu przepchać.