Wpis z mikrobloga

@MLeko29 Typowy Nice Guy, wychodowany przez kobiety na grzecznego i ułożonego z problemami w dorosłości (σ ͜ʖσ), aż boli patrzeć na tego mema ()
  • Odpowiedz
@parande Czuję ukąszenie w tej odpowiedzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tatuś pewnie w pracy, nieobecny, albo nie miał ochoty, albo siły się angażować, albo był alkoholikiem, przykładów może być mnóstwo. Nigdzie nie napisałem że mama była podła, często kobiety same dźwigają wychowywanie dziecka, bo nie mają wsparcia i po prostu są zmuszone. To nie jest tak że to wina tylko kobiet, faceci też mają za uszami. Chodzi
  • Odpowiedz
@parande: story of my life
Jak pisze @kvasir09 stary w moim przypadku był pijany, a mamy nie nazwałbym podłą.
Nauczyłem się za to takich głupot żeby za kobietami skakać w jak największej ilości rzeczy wyręczać, znosić humorki i być odpowiedzialnym za kogoś nie tylko za siebie. Przepis idealny na to żeby być potem przez różowe wyciśnięty jak gąbka. Ale życie mnie już boleśnie nauczyło jakimi baby potrafią być chujami.
  • Odpowiedz
@parande no mi np. matka od dzieciństwa powtarzała “nie baw się z tatą, tata jest głupi i zrobi ci krzywdę”.

A najważniejszą zasadą było „nigdy nie przeszkadzaj mamusi”, więc właściwie całe życie musiałem siedzieć cicho jak pod miotłą. I nie wychodzić z domu bo wtedy mamusia nie wie gdzie jesteś i ciągle się stresuje i denerwuje, a to niedobrze dla mamusi, jesteś złym synem. A potem, jak już dorosłem, matka mnie
  • Odpowiedz
@parande: Klasyczny whataboutism i urażone ego przez to, "Jestem kobietą, ktoś napisał o czymś negatywnym, które jest powiązane z kobietami, więc atakuje mnie personalnie" pomijając całą naturę problemu.
  • Odpowiedz