Wpis z mikrobloga

@redorbiter jako psiarz, bambista itd uważam, że hodowle psów powinny zostać zakazane, psy wysterylizowane do momentu, kiedy w schroniskach będą jeszcze jakieś pieski
  • Odpowiedz
hodowle psów powinny zostać zakazane

@WolvvloW: Czyli chcesz zakazać hodowli, które hodują konkretne rasy o konkretnych cechach i charakterze? I zmusić tym samym ludzi do brania psów ze schronisk, gdzie spokojnie 3/4 populacji to jednostki z gigantycznymi problemami zdrowotnymi i behawioralnymi?
  • Odpowiedz
@redorbiter przecież to zależy od właściciela i pies na wsi moze miec mniej niz w mieście. Mam psa w bloku, pracuje zdalnie. Wychodzi na 3 długie spacery, często w różne miejsca (jadę autem z nim po prostu), w weekendy jeździmy pod miasto na dłuuuugie spacery, jezdzi z nami na wakacje (pod namiot i nie tylko, za niedługo jedzie z nami do Włoch). Na wsi często psy widzą przez całe życie jedynie
  • Odpowiedz
  • 1
@swinkapl: ja mysle, ze ludzie z miasta chcieliby czerpac korzysci z zycia miejskiego i wiejskiego jednoczesnie, bo dlaczego nie? Posluchaj sobie tej pani i na koncu powiedz, ze sie z nia nie zgadzasz. I nawet jesli w Twoim przypadku pies ma swietne warunki, to nie znaczy, ze jest tak w przypadku reszty miejskich psow.
redorbiter - @swinkapl: ja mysle, ze ludzie z miasta chcieliby czerpac korzysci z zyc...
  • Odpowiedz
@StopSzczek: jakiś pies rozładował się na tobie, a ty nie miałeś jak żeby cokolwiek zrobić czy o co ci chodzi? Usuń konto, zielonka. Wytłumacz mi co trzeba mieć z garem, żeby specjalnie zakładać konto hejtujace psy i ich właścicieli, no dawaj.
  • Odpowiedz