Aktywne Wpisy

Mega_Smieszek +88
Bruce Willis nie zmienił tylko kariery. On zmienił czyjś los.
Pod koniec lat 90. Michael Clarke Duncan był człowiekiem o potężnej posturze… i jeszcze większym sercu.
Zrezygnował ze studiów, aby opiekować się chorą matką. Żeby zapłacić za jej leki, pracował w Chicago, kopiąc rowy. Każde wbicie łopaty w ziemię było modlitwą:
„Boże, daj mi siłę, żebym się nie poddał”.
Kilka
Pod koniec lat 90. Michael Clarke Duncan był człowiekiem o potężnej posturze… i jeszcze większym sercu.
Zrezygnował ze studiów, aby opiekować się chorą matką. Żeby zapłacić za jej leki, pracował w Chicago, kopiąc rowy. Każde wbicie łopaty w ziemię było modlitwą:
„Boże, daj mi siłę, żebym się nie poddał”.
Kilka
źródło: 1000015276
Pobierz
zajsty +32
W 22 kolejce Harry Kane z dwoma golami.
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #mecz #pilkanozna #torjagerkanone2026
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #mecz #pilkanozna #torjagerkanone2026
źródło: KvL22
Pobierz

źródło: a5cwdo
PobierzZaraz zaraz - co w tym złego?
I jak to się ma do "założyłam wam taski, oczekuje, że do końca sprintu będą gotowe" ?
Na szczęście nie wszyscy.
W Scrumie, to ile się zmieści w danym sprincie lub ile czasu może zająć dowiezienie ficzerów estymuje team developerów.
Słowo klucz to "estymuje". To są przewidywania, a nie deadline'y.
Po 1 - dokladnie to co napisales, z tym trybikiem, napisalem i ja ale - czy udaloby sie bez nich? Watpie. Wiekszosc tych senior managerow to kod widzialo, jak im salesmen nawijal makaron na uszy dlaczego trzeba ten gruby deal na snowflake podpisac, takze smiem twierdzic ze architekt czy senior albo tech lead mial rownie duzy wklad co senior manager. Ja tam mam wyebane, liczy sie aby nie rozmawiac