Aktywne Wpisy

kt13 +35
Siedzę i serio myślę, za co ta karma....
Wylosował mi się ojciec alkoholik i nienajlepsza matka
Ojciec umarł jak miałam.lat 6, matka gdy miałam lat 25. Oba spadki to były same długi, których trzeba sie było zrzec.
Jakoś się łudziłam, że ogarnę życie i nawet będę nieźle zarabiać.
W pierwszej poważnej pracy w korpo, bo o gastro to za długo by opowiadać, trzymano mnie 1,5 roku na umowie zlecenie, odeszłam, bo mialam dosyć obiecywania mi co
Wylosował mi się ojciec alkoholik i nienajlepsza matka
Ojciec umarł jak miałam.lat 6, matka gdy miałam lat 25. Oba spadki to były same długi, których trzeba sie było zrzec.
Jakoś się łudziłam, że ogarnę życie i nawet będę nieźle zarabiać.
W pierwszej poważnej pracy w korpo, bo o gastro to za długo by opowiadać, trzymano mnie 1,5 roku na umowie zlecenie, odeszłam, bo mialam dosyć obiecywania mi co

splinter96 +18
Włodzimierz Biały xD
#heheszki
#heheszki
źródło: 1000029476
Pobierz

źródło: a5cwdo
PobierzZaraz zaraz - co w tym złego?
I jak to się ma do "założyłam wam taski, oczekuje, że do końca sprintu będą gotowe" ?
Na szczęście nie wszyscy.
W Scrumie, to ile się zmieści w danym sprincie lub ile czasu może zająć dowiezienie ficzerów estymuje team developerów.
Słowo klucz to "estymuje". To są przewidywania, a nie deadline'y.
Po 1 - dokladnie to co napisales, z tym trybikiem, napisalem i ja ale - czy udaloby sie bez nich? Watpie. Wiekszosc tych senior managerow to kod widzialo, jak im salesmen nawijal makaron na uszy dlaczego trzeba ten gruby deal na snowflake podpisac, takze smiem twierdzic ze architekt czy senior albo tech lead mial rownie duzy wklad co senior manager. Ja tam mam wyebane, liczy sie aby nie rozmawiac