Wpis z mikrobloga

@BlackpillMonster:

Product managers essentially decide what the team's going to work on do competitive research, prioritize bugs, keep everyone focused and motivated, and driving towards business outcomes.

Zaraz zaraz - co w tym złego?

I jak to się ma do "założyłam wam taski, oczekuje, że do końca sprintu będą gotowe" ?
  • Odpowiedz
@szmichal: dlatego jak juz produkt wejdzie w golive to cale zaslugi zbieraja ci co gadali ze stakeholderami, a ty dostajesz roll off form z projektu i czekasz na kolejny ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jak zrobilismy data platform od A do Z dla pewnej duzej, bogatej firmy to do HQ celebrowac sukces pojechali..senior managerowie i key account managerowie xD a te 50 trybikow ktore zasuwaly (caly team
  • Odpowiedz
@peoplearestrange: To jest standard w dużych projektach, nie wiem czego się spodziewaliście. Programiści lubią myśleć, że są bardzo istotnym elementem każdego projektu i bez nich by się nie udało. Tymczasem IT to już nie tyle problem techniczny, co komunikacyjny, dlatego chwaleni są członkowie zespołu, którzy p---------e stakeholderów potrafili przetłumaczyć na w miarę spójne wymagania i przy okazji nie dopuścili do zwątpienia w sukces projektu. Dlaczego? Bo łatwiej jest zastąpić programistę,
  • Odpowiedz
@Gleacher:
Po 1 - dokladnie to co napisales, z tym trybikiem, napisalem i ja ale - czy udaloby sie bez nich? Watpie. Wiekszosc tych senior managerow to kod widzialo, jak im salesmen nawijal makaron na uszy dlaczego trzeba ten gruby deal na snowflake podpisac, takze smiem twierdzic ze architekt czy senior albo tech lead mial rownie duzy wklad co senior manager. Ja tam mam wyebane, liczy sie aby nie rozmawiac
  • Odpowiedz